With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Hírek / 13,5 milliárd forint a gazdák tevékenységének ...
2013. május 15.    
13,5 milliárd forint a gazdák tevékenységének bővítésére
13,5 milliárd forint a gazdák tevékenységének bővítésére

Az agrárágazaton kívüli munkahelyek létrehozása hozzájárul a vidék népességmegtartó erejének növeléséhez. A mezőgazdasági üzemek mellett kialakuló alternatív tevékenységek ellensúlyozzák a termelésből származó bevételek ingadozásait, elősegítik a termelők több lábon állását, valamint hasznosítják a szezonálisan rendelkezésre álló munkaerőt.

vidékfejlesztés, vállalkozás, pályázat

Megemelte a Vidékfejlesztési Minisztérium a mezőgazdasági termelők tevékenységének bővítését segítő (úgynevezett diverzifikációs) pályázat keretösszegét, így összesen 13,5 milliárd forint támogatást kaphatnak az érintett gazdák a Darányi Ignác Terv vidékfejlesztési programjából – jelentette be V. Németh Zsolt budapesti sajtótájékoztatóján.

 

A vidékfejlesztésért felelős államtitkár kiemelte: a február 15. és április 26. között megnyitott pályázatra 572 kérelem érkezett, összesen 16,5 milliárd forintos forrásigénnyel. Az MVH már meg is hozta az első 14 támogató határozatot, melyek kipostázása folyamatban van, további 48 döntés pedig véglegesítés előtt áll. A jelentkezők főként zöldterület-kezelési, építőipari tevékenységek kialakításához igényeltek támogatást, de szabadidős és turisztikai célú fejlesztéseket is megvalósítanának: falusi és egyéb szálláshely kialakítására, lovas-, bor- és agroturisztikai szolgáltatások bővítésére kértek forrást. A nyertesek átlagosan 30,5 millió forint támogatásra számíthatnak.

 

A további kérelmeket is hamarosan elbírálja a hivatal, amely a pályázat beadásától számított 90 napon belül meghozza döntését, így legkésőbb július végéig minden jelentkezőt értesítenek az eredményről. Forráshiány miatt várhatóan senkit nem kell majd elutasítani, előreláthatólag minden hibátlan pályázatot beadó jogos igénylő támogatáshoz juthat.

 

A gyors ügymenet az újszerű kiírásnak is köszönhető, amely forráskimerülésig biztosította a beadási lehetőséget, így az elsőként benyújtott jó kérelmek biztos „befutók” voltak.

 

Érdekesség, hogy a legtöbb pályázat Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékből érkezett (100 és 99 darab), de sokan jelentkeztek Hajdú-Bihar (64) és Bács-Kiskun (62) megyékből is. A legkevesebb kérelmet Komárom-Esztergom megyéből nyújtották be (2 darab).

 

Hasonló pályázatot még soha nem hirdetettek meg. A gazdálkodók tevékenységének bővítése, az agrárágazaton kívüli munkahelyek létrehozása jelentősen hozzájárul a vidék népességmegtartó erejének növeléséhez, a lakosság helyben tartásához. A mezőgazdasági üzemek mellett kialakuló alternatív tevékenységek ellensúlyozzák a mezőgazdasági termelésből származó bevételek ingadozásait, elősegítik a termelők több lábon állását, valamint hasznosítják a szezonálisan rendelkezésre álló munkaerőt – hangsúlyozta V. Németh Zsolt.

 

Kérelmet az 5000 fő alatti lakosságszámú, vagy 100 fő/km2-nél alacsonyabb népsűrűségű településeken élő őstermelők, illetve mezőgazdasági tevékenységet folytató mikrovállalkozások adhattak be. A hozzájárulás mértéke 60%, hátrányos helyzetű településeken 65%, egy pályázó legfeljebb 35 millió forintot kaphat.

 

Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013