With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Hírek / A fiatal gazdák 85 százaléka tervez ...
2013. szeptember 13.    
A fiatal gazdák 85 százaléka tervez bővítést, diverzifikálást
A fiatal gazdák 85 százaléka tervez bővítést, diverzifikálást

A fiatal gazdák helyzete Magyarországon című kiadvány célja a 18 és 40 év közötti fiatal termelők helyzetének megismerése, tendenciák megfigyelése, igényeik felmérése a döntéselőkészítéshez. A KSH tízévente készít általános mezőgazdasági összeírást, de a mostani az egyetlen, amely átfogóan foglalkozik a fiatal gazdák helyzetével.

mezőgazdaság, fiatal gazdák

A kormány eltökélt szándéka a jövőben is segíteni a fiatal gazdákat – emelte ki V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a róluk szóló kutatás eredményeit bemutató sajtótájékoztatón. A felmérésről A fiatal gazdák helyzete Magyarországon címmel kiadvány jelent meg.

 

A kiadvány többek között honlapunkról is letölthető:

ksh_agrya_kiadvany_fiatal_gazda.pdf

 

Az államtitkár a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (Agrya) és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közös, több mint egy évtizedes kutatását bemutató sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a 2007-2013 közötti időszakban prioritásként jelent meg a gazdatársadalom korszerkezet-váltásának elősegítése. Ezt a következő költségvetési időszakban is folytatni kívánja a kormány.

 

Ennek elősegítésére már három alkalommal pályázhattak a gazdálkodók az uniós társfinanszírozással elérhető forrásra, amelyből közel 36 milliárd forintot nyertek el. A közvetlen támogatások mellett számos egyéb előnyhöz jutottak a fiatal agrárszakemberek, hiszen kertészetkorszerűsítésre, mezőgazdasági termékek értéknövelésére, nem utolsósorban állattartó telepek korszerűsítésére 10 százalékkal magasabb támogatáshoz juthattak.

 

2014-től pedig kifejezetten a fiatal gazdák helyzetének erősítésére tematikus alprogramot indít a minisztérium a rövid élelmiszer-ellátási láncok alprogram mellett – nyomatékosította V. Németh Zsolt. A hatékony megvalósítás érdekében is nélkülözhetetlen az Agrya és a KSH közös kutatása, hogy a fiatal gazdák körülményeire szabott támogatásokat és finanszírozási lehetőségeket dolgozhassanak ki – folytatta.

 

Dr. Lacka Éva, a Központi Statisztikai Hivatal gazdaságstatisztikai elnökhelyettese elmondta: a felmérésből kiderül, hogy a mezőgazdaság súlya az ország nemzetgazdaságában jelentős, 11-14 százalék. Foglalkoztatottsági szinten is meghatározóak az eredmények, hiszen 2010-ben 568 ezer egyéni gazdaság volt, melyből 76 ezret vezetett 40 év alatti gazdálkodó. Emellett beszélt a termeléstípusok szerinti mutatóiról, a fiatal gazdák nemek szerinti megoszlásáról, valamint a növekvő szakirányú végzettségi szintről.

 

Dr. Weisz Miklós, az Agrya társelnöke is jelentős eredményként értékelte a kutatást, és az erről szóló nyolcvan oldalas kiadványt, ugyanis a KSH tízévente készít általános mezőgazdasági összeírást, de ez az egyetlen, amely átfogóan foglalkozik a fiatal gazdák helyzetével. A kiadvány ennek az óriási adathalmaz feldolgozásának a terméke – mondta. A kutatás során reprezentatív online kérdőívet is kitöltöttek a fiatal gazdák, amelyből kiderül, hogy 85 százalékuk tervezi az ágazatbővítést, illetve a diverzifikálást.

 

A fiatal gazdák helyzete Magyarországon kiadvány célja a 18-40 év közötti fiatal termelők helyzetének megismerése, tendenciák megfigyelése, igényeik felmérése a döntéselőkészítéshez, ugyanis a jövőben a kormány szándéka a sok kis- és közepes méretű birtokra épülő, változatos termékszerkezetű mezőgazdaság megteremtése, mert az tud nagyszámú, megélhetést biztosító munkahelyet teremteni, és ez által kellő távlatot nyújtani a gazdatársadalom, és utánpótlást a fiatal gazdák számára.

 

(Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium)

 

Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013