With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Hírek / A korszerűtlen vágóhidak gátolják a sertéságazat ...
2013. június 10.    
A korszerűtlen vágóhidak gátolják a sertéságazat fejlődését
A korszerűtlen vágóhidak gátolják a sertéságazat fejlődését

A sertéságazatban a magas feldolgozottságú, prémium minőségű áru exportálása a cél a nagy tételek helyett – mondta Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, aki a legfontosabb feladatok közé sorolta a vágóhidak felújítását.

vágóhíd, élelmiszeripar, mezőgazdaság, vállalkozás, támogatás, állattenyésztés

A szaktárca és a Szent István Egyetem (SZIE) a sertésstratégia megvalósításáról tartott konferenciát Gödöllőn. Az élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár közölte: a kormány 2,6 milliárd forintot biztosított a sertéságazat helyzetét javító halaszthatatlan stratégiai intézkedésekre. A problémák között említette, hogy a vágóhidak hatékonysága, technológiai színvonala elmarad a versenytársakétól, a hazai húsipar nehezen tud áremelést érvényesíteni a belföldi piacon, miközben csökken a hazai fogyasztás.

 

Kardeván Endre hozzátette: a plusz 2,6 milliárd forint mellett számos pályázati lehetőség áll rendelkezésre, és további – részben uniós, részben nemzeti – források nyílnak meg az idén és a következő évben. A kormány célja, hogy a következő 6-7 évben a sertések száma a gazdaságokban megduplázódjon és elérje a 6 milliót. Az egykor 8 milliós magyar sertésállomány a KSH adatai szerint 2011-12-re 3 millió alá csökkent – emlékeztetett.

 

Az ágazatnak lehetősége lenne az export növelésére, amihez mindenképpen emelni kell a létszámot – mutatott rá Kardeván Endre. Az elérhető támogatások részben azt szolgálják majd, hogy a feldolgozókapacitás a prémium termékek irányába növekedjen. Megfogalmazása szerint nem a nagy tételek exportálása a cél, hanem hogy minél magasabb feldolgozottságú, magas minőségű árut lehessen kivinni.

 

A konferenciát köszöntő beszédében Kardeván Endre a legfontosabb feladatok közé sorolta a vágóhidak felújítását. Mint mondta, nagy szükség van korszerű, nagyméretű vágóhidakra és modern feldolgozóüzemekre. Jelezte: a berendezések beszerzéséhez szükséges forrást nemzeti hatáskörben nyújtott vissza nem térítendő támogatás biztosítja. Az államtitkár az elkészült támogatási rendelet-tervezetből a kutatás-fejlesztés kiemelt támogatását említette.

 

(Forrás: MTI, Vidékfejlesztési Minisztérium)


 

Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013