With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Hírek / A spanyol friss zöldségeket ellenőrzi az ...
2011. május 30.    
A spanyol friss zöldségeket ellenőrzi az MgSzH
A spanyol friss zöldségeket ellenőrzi az MgSzH

Nem találtak fertőzöttet.

gasztronómia, mezőgazdaság, élelmiszeripar

 

A Németországban történt megbetegedések miatt a magyar fogyasztók védelme érdekében a vidékfejlesztési miniszter azonnali hatállyal elrendelte a spanyol eredetű, friss fogyasztásra szánt zöldségfélék ellenőrzését.

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MGSZH)  szakemberei fokozottan ellenőrzik a spanyol eredetű zöldség szállítmányokat. A mikrobiológiai vizsgálatok eredménye alapján a hatóság megteszi a szükséges intézkedéseket, és a kifogásolható termékeket kivonja a forgalomból, elrendeli azok megsemmisítését.

AZ MgSzH felhívja az élelmiszervállalkozók (áruházláncok, importőrök, kereskedők) figyelmét, hogy csak saját önellenőrzésben elvégzett, kedvező eredményű, megelőző, biztonsági mikrobiológiai vizsgálatok után hozzanak forgalomba spanyol eredetű és/vagy német kiszerelésű uborka szállítmányokat.

Az MgSzH felhívja mind a lakosság, mind az étkeztetéssel foglalkozó vállalkozások figyelmét a zöldség-gyümölcs termékekkel kapcsolatos megelőzést szolgáló alapvető higiénés szabályok betartására.

Hatóságunk európai ügyeleti rendszere (RASFF) biztosítja, hogy érintettség esetén azonnal meg tudjuk tenni a szükséges lépéseket  a  szennyezett élelmiszer ártalmatlanítására.

(VM Sajtóiroda)

Magam is kíváncsian várom a vizsgálatok végét, hogy kiderüljön, hogyan került az élelmiszerláncba fertőzött uborka – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter hétfőn Debrecenben, miután kijelentette, hogy valamennyi spanyol eredetű élelmiszert ellenőrizték hazánkban, s nem találtak köztük fertőzöttet.

Oravecz Márton, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal elnök-helyettese nem zárta ki, hogy egyes hazai üzletekben maradhattak spanyol zöldségek, de amit lehet, megsemmisítenek. A laboratóriumba közel nyolcvan minta érkezett különböző zöldségfélékből. Ebben van uborkaszállítmány is, paradicsom is, paprika és egyéb zöldségfélék.

A helyettes tisztifőorvos azt mondta: az április vége és május eleje között Németországban járt magyar állampolgárok közül ötnél jelentkeztek hasmenéssel járó tünetek, de egyiküknél sem mutatták ki az EHEC baktériumot.

Európában már 300 embernél diagnosztizáltak kólibaktériumot. Németországon kívül a fertőzés jelen van az Egyesült Királyságban, Dániában, Svédországban és Franciaországban. Észak-Németországban emiatt már tízen meghaltak.

A fertőzés súlyosságát növeli, hogy az úgynevezett EHEC-baktérium mérgező hatását az antibiotikum csak erősítheti. A magyar szakemberek nem ajánlják a házipatika használatát. Azt tanácsolják, hogy a háziasszonyok mindig alaposan mossák meg az uborkákat, ezután lehetőleg hámozzák meg és úgy fogyasszák.

(MTI)

Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013