With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Turizmus / A vendéglátóhelyek ellenőrzésének eredménye
2011. augusztus 22.    
A vendéglátóhelyek ellenőrzésének eredménye
A vendéglátóhelyek ellenőrzésének eredménye

A szabálytalanságok között gyakori a személyi higiénés hiányosság és egyes dokumentációs hibák előfordulása.

gasztronómia, kereskedelem, szálloda, turizmus, vendéglátás, élelmiszerbiztonság

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal által elrendelt és a megyei Kormányhivatal Élelmiszer-biztonsági és Állategészségügyi, valamint Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság által elvégzett nyári akcióján 1121 ellenőrzéssel 1109 szezonális vendéglátó létesítményt vizsgált július 4 - 31 között. Kedvező volt a tapasztalat, a vizsgált helyek többségénél nem találtak hiányosságokat – mondta el dr. Bognár Lajos helyettes államtitkár.

Dr. Bognár Lajos a nyári ellenőrzés részleteit ismertetve elmondta, hogy a vizsgált helyek 78 százalékánál, azaz 869 helyszínen megfelelő, biztonságos körülményeket találtak. 16 százalékuknál, azaz 172 létesítménynél kisebb, azonnal javítható hibákra bukkantak. Ezek között gyakori volt, hogy személyi higiénés hiányosságok akadtak, jelölési hibák fordultak elő, az élelmiszer higiénés oktatás hiánya és HACCP rendszerrel kapcsolatos dokumentációs hibák is voltak.

6 százalékot (68 hely) tett ki azoknak a szezonálisan működő létesítményeknek az aránya, ahol hatósági intézkedésre volt szükség ahhoz, hogy a működésük élelmiszerbiztonsági szempontból megnyugtató legyen. Itt a nem megfelelő tisztaság, tárolási problémák, a tisztító-fertőtlenítő szerek hiánya volt a leggyakoribb probléma, ebből tevékenységet 7 helyen kellett korlátozni, felfüggeszteni.

A leggyakoribb hiányosság az ellenőrzött élelmiszerekkel, azok tárolásával, jelölésével összefüggő szabálytalanság (18,3 százalék) volt. A HACCP rendszer kiépítésével, működtetésével kapcsolatos hiányosságok a létesítmények 6,4 százalékánál jelentettek problémát. A műszaki feltételek, gépek, berendezések és eszközök állaga a vizsgált konyhák csaknem 6 százalékánál hagyott kívánni valót maga után.

A kisebb súlyú élelmiszer-biztonsági hiányosságok miatt 95 alkalommal figyelmeztetést adott ki a hatóság, 14 alkalommal szabtak ki helyszíni bírságot, összesen 220 ezer forint értékben. 38 esetben élelmiszerlánc-felügyeleti bírságot 3 millió forint értékben.

5 élelmiszer eredetű megbetegedés ki kivizsgálására is sor került: ebből 1 esetben, Fejér megyében konyha működését kellett felfüggeszteni. 109 megbetegedés történt. A Hankook üzemi konyhájánál a vizsgálatok folyamatban vannak, az ismétlődő események miatt a Mezőgazdasági és Szakigazgatási Hivatal központi ellenőrzést is tart.

A friss zöldség-és gyümölcs forgalmazás területén kirívó szabálytalanságot nem tártak fel a belföldi forgalmazók ellenőrzése alkalmával. A korábbi évek hasonló időszakaihoz képest kevesebb hiányosságra bukkantak. Többnyire a szezonra jellemző „típus hibák”, azaz a héjhiba, a frissesség hiánya, jelölési hiányosságok voltak tapasztalhatóak. A 386 forgalmazónál és 90 kistermelőnél vizsgált 933 tétel közül 29 esetben szabtak ki élelmiszerellenőrzési bírságot összesen 612 ezer forint értékben.

A harmadik országból érkező élelmiszertételeket továbbra is rendszeresen ellenőrzik a határátlépési pontokon, illetve az első betárolási helyeken is.

Az elmúlt hónapban csaknem 300 forgalmazónál hozzávetőleg 400 tétel dinnyét ellenőriztek. A forgalmazott gyümölcs nyomon követhetősége néhány eset kivételével biztosított volt. Csupán öt esetben kellett összesen 250 ezer forintos élelmiszerlánc-felügyeleti bírságot kiszabni azért, mert nem tudták igazolni a termék származási helyét. Minőségi hibák miatt három esetben szabtak ki élelmiszerellenőrzési bírságot, 92 ezer forint értékben. 322 dinnyetermelőnek adtunk igazolást a közvetlen értékesítés érdekében.

A hazai termesztésből származó tételek ellenőrzésekor az esetek döntő többségében a dinnye minősége, érettsége és tisztasága megfelelő. Az elmúlt évekhez viszonyítva javult a minőség.

A vizsgálati időszakban a tételes élelmiszervizsgálatok során 3629 mintából 21326 laboratóriumi vizsgálatot végzett el a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal.

(Forrás: VM Sajtóiroda)

Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013