With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Hírek / Átalakul a vasúti közlekedés szervezete
2012. június 6.    
Átalakul a vasúti közlekedés szervezete
Átalakul a vasúti közlekedés szervezete

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a jelenleginél jóval méretgazdaságosabb és költséghatékonyabb vállalati struktúra kialakítását tervezi a közösségi közlekedésben – hangsúlyozta Schváb Zoltán közlekedésért felelős helyettes államtitkár az V. Vasúti Tréninget megnyitó beszédében 2012. május 24-én, Budapesten. A már megkezdett vagy a közeljövőben induló vasútfejlesztési munkák összesített beruházási értéke meghaladja az 500 milliárd forintot.

építés, közlekedés, vasút

A tervezett szervezeti változások nyomán a személyszállítási és pályavasúti tevékenységek köré épülő cégek gondoskodnának a vasúti közlekedési közszolgáltatásról. E tevékenységek és költségeik így az uniós elvárásnak is megfelelve világosan elkülönülnének. Az alapinfrastruktúra vagyonkezelése a vasúttársaságtól költségvetési szervhez kerülhet. Az átalakítás sorvezetője a személyszállítási szolgáltatásokról szóló törvény, az egységes kódex a megfelelő infrastruktúra rendelkezésre állásának függvényében előírja a kötöttpályás közlekedés elsőbbségét. A szaktárca szándékai szerint a közösségi közlekedés gerinchálózatának alapvetően a nagykapacitású és megbízható kötöttpályás hálózatra kell épülnie a távolsági és elővárosi forgalomban.

Az elmúlt években több mint 100 milliárd forint felhasználásával 120 km vágány átépítése valósult meg Magyarországon. A tervek szerint 2013 őszéig elkészülő Országos Vasútfejlesztési Koncepció nagy távlatú koncepcióváltozatokat rögzít négy uniós költségvetési ciklusra. A rangsor alapú vasútfejlesztési projektlista előzetes megvalósíthatósági tanulmányokat is tartalmaz majd.

A szaktárca központi költségvetési forrásból tavaly indította útjára a leromlott állapotú vasúti hidak, műtárgyak felújítási programját a MÁV Zrt. hálózatán. A legsürgetőbb hídrekonstrukciós munkák elvégzésével a vasúti közlekedés biztonsága és versenyképessége javul, a tengelyterhelési és sebességkorlátozások felszámolhatók, a további állapotromlás is megelőzhető. Idén egyebek mellett a Vác-Drégelypalánk, Szerencs-Hidasnémeti, Felsőzsolca-Hidasnémeti vasútvonalak hídjai újulnak meg 1,34 milliárd forintból.

A személysérüléses balesetek megelőzését elősegítő beavatkozásokra az Új Széchenyi Tervben elkülönített 50 milliárd forintból a MÁV 12,4 milliárd, a GYSEV pedig 982 millió forintot fordíthat közlekedésbiztonsági fejlesztésekre. A legkésőbb 2015 második felére befejeződő munkálatok eredménye hamarosan megmutatkozhat a baleseti statisztikai adatok további javulásában.

(Forrás: mmk.hu)

 

Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013