With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Megoldások / Az adózást is figyelembe veszi az ...
2013. január 22.    
Az adózást is figyelembe veszi az online mezőgazdasági piactér
Az adózást is figyelembe veszi az online mezőgazdasági piactér

Adózási szempontból sok a kivétel és a specialitás a magyar mezőgazdaságban. Az adózási rendszer áttekintésének egyszerűsítése érdekében a Magro.hu online mezőgazdasági piactér olyan megoldást fejlesztett a gazdák és a felvásárlók számára, amely már a kereskedés első fázisában nyilvánvalóvá teszi a szereplők adózási státuszát és a fizetendő adót.

MagroPontHu Kft.
mezőgazdaság, kereskedelem

A mezőgazdasági adókapcsolatok nagyon sokfélék lehetnek, attól függően, hogy milyen adózó az eladó és a vevő. Ezt a komplex és igen bonyolult összefüggéseken alapuló rendszert képes kezelni a Magro.hu online mezőgazdasági piactér, az internetes mezőgazdasági kereskedelem szakértője. Hosszú fejlesztés eredményeként a piactér megoldása a felhasználók adózási státusza és az adásvétel tárgyát képező termék ismeretében kiszámolja az eladóra és vevőre vonatkozó nettó és bruttó árat már a kereskedés első pillanatában. Ez valódi újdonság a magyar e-kereskedelemben és a mezőgazdaságban egyaránt.

Az internetes fejlesztés elsődleges célja, hogy megmutassa, a sokszor átláthatatlannak tűnő rendszereket az online piactér képes egyszerűsíteni, és a gazdák üzletkötései egyszerűsödnek, ha online kereskednek. A Magro.hu online piactéren több ezer gazda és felvásárló kínálja terményét és haszonállatát eladásra, és teszi fel vételi szándékát, ezért nem mindegy, hogy kinek milyen az adózási státusza.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ha az eladó feltesz pl. 1000 tonna kukoricát vagy búzát eladásra, a másik oldalon a potenciális vevőnek a bejelentkezés után azonnal megjelenik a monitoron, hogy kettőjük között milyen adókapcsolat áll fenn és milyen nettó, illetve bruttó ár megfizetésére lenne kötelezett.

Milyen adótípusokat kezel a piactér?

• Létezik a fordított áfa bizonyos szántóföldi növények (pl. búza, kukorica, árpa) esetén, de csak bizonyos adózási státuszú eladókra és vevőkre. Ráadásul az érintett termékek köre várhatóan még bővülni is fog.

• Vannak különleges jogállású adóalanyok, pl. az őstermelők, akikre nagyon speciális adózási szabályok vonatkoznak.

• Kedvezményes áfakulcs (18%) alkalmazandó pl. a tejre, tejtermékekre, vagy a gabona, liszt, keményítő vagy tej felhasználásával készült termékre.

• Bizonyos adóalanyok kompenzációs felárra jogosultak, ami a terméktől függően 7%, illetve 12% lehet.

A piactér új fejlesztése minden adónemet figyelembe vesz, és minden mezőgazdasági terményre megoldást kínál, valamint az adónemekben és azok mértékében bekövetkező változásokat is képes követni.

 

 

 

Klikkeljen ide, ha a fentiekkel kapcsolatban további információra van szüksége!
Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök
Kapcsolódó cikkek
Online piactér a mezőgazdaságban: Magro.hu Online piactér a mezőgazdaságban: Magro.hu MagroPontHu Kft. MagroPontHu Kft. Aszálykárok idején nyitottabbá válik a piac az új, internetes kereskedési formára Aszálykárok idején nyitottabbá válik a piac az új, internetes kereskedési formára
Hogyan kereskedjünk sikeresen a mezőgazdaságban? Hogyan kereskedjünk sikeresen a mezőgazdaságban?

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013