rolex replica watches

replica watches

 

With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Főoldal / Megoldások / Az időjárás ellenére jó a csemegekukorica-termés
2013. augusztus 28.    
Az időjárás ellenére jó a csemegekukorica-termés
Az időjárás ellenére jó a csemegekukorica-termés

Jó helyzetben vannak a hazai csemegekukorica termelők, mert a tavalyi nem túl jó termés miatt keresleti piac alakult ki egész Európában. Így keresett a fontos élelmiszernövény, amely Magyarországon 34 ezer hektáron, azaz a legnagyobb területen terem a kontinensen.

Syngenta Növényvédelmi Kft.
mezőgazdaság, csemegekukorica, kereskedelem

A csemegekukorica a hazai zöldségtermesztés stabil és fontos kultúrája, hiszen Európa legnagyobb termőterülete hazánkban van, hangzott el a Syngenta Kft. szakmai rendezvényén, amelyet termelők és feldolgozóipari szereplők részvéte-lével rendeztek, hagyományosan Hajdúszoboszlón.

 

Európában a legnagyobb termelő Magyarország, jócskán megelőzve Franciaor-szágot és az utóbbi években növekvő Lengyelországot. A Syngenta pedig a legnagyobb csemegekukoricavetőmag-forgalmazó Magyarországon, termőterület több mint 40 százalékán vetnek Syngenta hibrideket. A hazai gazdálkodók idén 34 ezer hektáron termesztenek csemegekukoricát, főként Hajdú-Bihar, Szolnok, Békés, Csongrád és Bács-Kiskun megyékben. A tavalyihoz képest ezer hektárral kevesebb területen terem a fontos élelmiszernövény, mert az időjárás átírta a terveket.

 

- A szélsőséges időjárás nagyban megnehezítette a termelők munkáját. A késői tavasz, a csapadékos május késleltette a vetéseket, sőt a terület egy részére nem is sikerült vetni a tervezett időpontokban – mondta Pereczes János, a Syngenta nagymagvú zöldség üzletágának vezetője. – A borsó kései érése miatt a másodvetések is későn lettek elvetve. A június közepétől máig tartó aszályos időjárás pedig miatt teljes kapacitással kellett öntözni a csemegekukorica-táblákat. A nehézségek ellenére a korai fajták az átlagosnál jobb termést adtak, a fővetésű területek termése is eléri az átlagos szintet, bár a termés a termesztési technológia színvonalától függően nagyon ingadozó.

 

Pereczes János hangsúlyozta: jobb a termés, mint amit a mostani időjárásban remélni lehetett. Ha az ősz kedvező lesz, akkor közel lehet a tavasszal tervezetthez, ez még biztosítja, hogy a termelők nyereséget érjenek el és a feldolgozók is kisebb megszakításokkal, folyamatosan dolgozni tudjanak a teljes szezonban.

 

A hazai termelők jó helyzetben vannak, hiszen az előző évi nem túl jó termés miatt keresleti piac alakult ki múlt év végére Európában. A hazai feldolgozók – konzervgyárak és hűtőházak – teljes kapacitással készültek az idényre, a meg-termelt csemegekukorica nagy részét ugyanis konzerv és fagyasztott álla-potban exportálják.

 

A szakmai nap előadói kiemelten szóltak a növényvédelem jelentőségéről, hiszen a korszerű technológia biztosítja, hogy a növényeket meg tudják védeni a gyomoktól, kártevőktől és kórokozóktól, így jó minőségű nyersanyagot tudnak a termelők előállítani a gyártók számára. Magyarország versenyképességében nagy szerepe van annak, hogy viszonylag nagy táblákon, hozzáértő termelők foglalkoznak a csemegekukoricával, ami a gazdaságos munkaszervezést é hatékony növényvédelmet tesz lehetővé, hangsúlyozta Forrai Ákos, a Syngenta Kft. szakértője.

 

Klikkeljen ide, ha a fentiekkel kapcsolatban további információra van szüksége!
Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök
Kapcsolódó cikkek
Közepes vagy erős kukoricabogár-kártétel várható 2012-ben Közepes vagy erős kukoricabogár-kártétel várható 2012-ben Syngenta Növényvédelmi Kft. Syngenta Növényvédelmi Kft. Több ezer családon segít az Élelmiszerlavina Több ezer családon segít az Élelmiszerlavina
Az időjárás és az import is sújtja a hazai paprika- és paradicsomtermelőket Az időjárás és az import is sújtja a hazai paprika- és paradicsomtermelőket Kiváló gabonatermést várnak idén a szakemberek Kiváló gabonatermést várnak idén a szakemberek Újra nagyobb területen terem a hazai görögdinnye Újra nagyobb területen terem a hazai görögdinnye

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 

 

RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013