With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Megoldások / Az időjárás ellenére jó a csemegekukorica-termés
2013. augusztus 28.    
Az időjárás ellenére jó a csemegekukorica-termés
Az időjárás ellenére jó a csemegekukorica-termés

Jó helyzetben vannak a hazai csemegekukorica termelők, mert a tavalyi nem túl jó termés miatt keresleti piac alakult ki egész Európában. Így keresett a fontos élelmiszernövény, amely Magyarországon 34 ezer hektáron, azaz a legnagyobb területen terem a kontinensen.

Syngenta Növényvédelmi Kft.
mezőgazdaság, csemegekukorica, kereskedelem

A csemegekukorica a hazai zöldségtermesztés stabil és fontos kultúrája, hiszen Európa legnagyobb termőterülete hazánkban van, hangzott el a Syngenta Kft. szakmai rendezvényén, amelyet termelők és feldolgozóipari szereplők részvéte-lével rendeztek, hagyományosan Hajdúszoboszlón.

 

Európában a legnagyobb termelő Magyarország, jócskán megelőzve Franciaor-szágot és az utóbbi években növekvő Lengyelországot. A Syngenta pedig a legnagyobb csemegekukoricavetőmag-forgalmazó Magyarországon, termőterület több mint 40 százalékán vetnek Syngenta hibrideket. A hazai gazdálkodók idén 34 ezer hektáron termesztenek csemegekukoricát, főként Hajdú-Bihar, Szolnok, Békés, Csongrád és Bács-Kiskun megyékben. A tavalyihoz képest ezer hektárral kevesebb területen terem a fontos élelmiszernövény, mert az időjárás átírta a terveket.

 

- A szélsőséges időjárás nagyban megnehezítette a termelők munkáját. A késői tavasz, a csapadékos május késleltette a vetéseket, sőt a terület egy részére nem is sikerült vetni a tervezett időpontokban – mondta Pereczes János, a Syngenta nagymagvú zöldség üzletágának vezetője. – A borsó kései érése miatt a másodvetések is későn lettek elvetve. A június közepétől máig tartó aszályos időjárás pedig miatt teljes kapacitással kellett öntözni a csemegekukorica-táblákat. A nehézségek ellenére a korai fajták az átlagosnál jobb termést adtak, a fővetésű területek termése is eléri az átlagos szintet, bár a termés a termesztési technológia színvonalától függően nagyon ingadozó.

 

Pereczes János hangsúlyozta: jobb a termés, mint amit a mostani időjárásban remélni lehetett. Ha az ősz kedvező lesz, akkor közel lehet a tavasszal tervezetthez, ez még biztosítja, hogy a termelők nyereséget érjenek el és a feldolgozók is kisebb megszakításokkal, folyamatosan dolgozni tudjanak a teljes szezonban.

 

A hazai termelők jó helyzetben vannak, hiszen az előző évi nem túl jó termés miatt keresleti piac alakult ki múlt év végére Európában. A hazai feldolgozók – konzervgyárak és hűtőházak – teljes kapacitással készültek az idényre, a meg-termelt csemegekukorica nagy részét ugyanis konzerv és fagyasztott álla-potban exportálják.

 

A szakmai nap előadói kiemelten szóltak a növényvédelem jelentőségéről, hiszen a korszerű technológia biztosítja, hogy a növényeket meg tudják védeni a gyomoktól, kártevőktől és kórokozóktól, így jó minőségű nyersanyagot tudnak a termelők előállítani a gyártók számára. Magyarország versenyképességében nagy szerepe van annak, hogy viszonylag nagy táblákon, hozzáértő termelők foglalkoznak a csemegekukoricával, ami a gazdaságos munkaszervezést é hatékony növényvédelmet tesz lehetővé, hangsúlyozta Forrai Ákos, a Syngenta Kft. szakértője.

 

Klikkeljen ide, ha a fentiekkel kapcsolatban további információra van szüksége!
Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök
Kapcsolódó cikkek
Közepes vagy erős kukoricabogár-kártétel várható 2012-ben Közepes vagy erős kukoricabogár-kártétel várható 2012-ben Syngenta Növényvédelmi Kft. Syngenta Növényvédelmi Kft. Több ezer családon segít az Élelmiszerlavina Több ezer családon segít az Élelmiszerlavina
Az időjárás és az import is sújtja a hazai paprika- és paradicsomtermelőket Az időjárás és az import is sújtja a hazai paprika- és paradicsomtermelőket Kiváló gabonatermést várnak idén a szakemberek Kiváló gabonatermést várnak idén a szakemberek Újra nagyobb területen terem a hazai görögdinnye Újra nagyobb területen terem a hazai görögdinnye

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013