With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Megoldások / Az őszibúza-vetőmaggal együtt juttatták ki a ...
2011. november 30.    
Az őszibúza-vetőmaggal együtt juttatták ki a műtrágyát a földre
Az őszibúza-vetőmaggal együtt juttatták ki a műtrágyát a földre

A szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft. az Axiál Kft. együttműködésével, az őszi búza vetésénél állított be egy kísérletet, hogy megvizsgálja a tavaszi vetésű kapás kultúráknál már jól bevált módszert, melynek során a vetőmaggal együtt juttatják ki a műtrágyát a földre, nem pedig a vetés előtt kezelik a talajt.

Axiál Kft.
gabona, gép, növénytermesztés, talajjavítás, trágya

Az Axiál Kft. a kísérlethez biztosított gépekkel járult hozzá a hazai gabonatermesztés okszerű és előremutató termeléstechnológiáinak kialakításához. Egy Claas Arion 420 traktorral, valamint egy Tume Nova Combi 3000 vetőgéppel történt meg a vetés és műtrágyázás folyamata.

A tavaszi kultúráknál már bizonyított, hogy az előre elvégzett műtrágyázás művelete elhagyható, és így amellett, hogy termésátlag javítását is elősegíti, költséghatékonyabbá tehető a vetés folyamata. Az őszi termények vetésénél azonban még nincs adat arra, hogy gazdaságosabb és eredményesebb lesz-e a vetés a vele egy időben történő tápanyagpótlással. A kísérlet célja az, hogy a leghatékonyabb és takarékosabb módszereket találják meg.

A gabonakutató szegedi, öthalmi telepén folyt le a vetés október 10-én, a műtrágya egyidejű kijuttatására is alkalmas Tume vetőgéppel, jó minőségű, mélyben sós, csernozjom talajon. A vetőgépet speciálisan arra fejlesztették ki, hogy a vetőmaggal együtt juttassa a talajba a műtrágyát. Pontosan a vetőmag alá, ahol majd a gyökérrendszer ki fog alakulni, hogy a tápanyagellátás megfelelő mértékű legyen. A vetőmag-kijuttató csoroszlyák állandó terhelhetősége 40 és 150 kg között van. A kijuttatható műtrágya mennyisége pedig hektáronként 0 és 500 kg között változtatható.

Az időjárás nem kedvezett a vetésnek; az erősen csapadékszegény körülmények között nehéz volt a magágy elkészítése, viszont a vetőgép mellett szól, hogy az utólagos ellenőrzések során megmutatkozott, hogy ilyen kedvezőtlen körülmények között is egyenletes volt a vetés.

Az ilyen típusú kísérletekben való részvétel elősegíti azt, hogy a cég által forgalmazott technológiák és technikák minél gyorsabban adaptálódjanak a hazai körülményekhez, illetve az itt szerzett tapasztalatok átkerülhessenek a mindennapi termelésben.

(Forrás: Axiál-sajtóanyag)

 

Klikkeljen ide, ha a fentiekkel kapcsolatban további információra van szüksége!
Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök
Kapcsolódó cikkek
„Mondok egy kulcsszót: kiszámíthatóság!” „Mondok egy kulcsszót: kiszámíthatóság!” Axiál Kft. Axiál Kft. Sokoldalú, megbízható traktor a családi gazdaságba Sokoldalú, megbízható traktor a családi gazdaságba
Szalmabálázó gép – eltömődés nélkül Szalmabálázó gép – eltömődés nélkül Veterán traktorok majálisa 2012-ben is Veterán traktorok majálisa 2012-ben is Új Axiál-telephely épült Dombóváron Új Axiál-telephely épült Dombóváron
Négy elemből álló Axiál-program a jövő szakembereiért Négy elemből álló Axiál-program a jövő szakembereiért Látogatói csúcs és jó piaci hírek a bajai Axiál Szakmai Napokon Látogatói csúcs és jó piaci hírek a bajai Axiál Szakmai Napokon X. Axiál Gépkezelői Olimpia X. Axiál Gépkezelői Olimpia
Folytatódik az Axiál telephelyfejlesztési programja Folytatódik az Axiál telephelyfejlesztési programja Takarékos talajművelés összecsukható tárcsás lazítóval Takarékos talajművelés összecsukható tárcsás lazítóval

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013