With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Hírek / Beindultak az építési munkák az észak-dunántúli ...
2013. május 13.    
Beindultak az építési munkák az észak-dunántúli Duna projekt keretében
Beindultak az építési munkák az észak-dunántúli Duna projekt keretében

A 11 kilométernyi új töltés kiépítése mellett Győr-Moson-Sopron megye területén több mint 53 töltéskilométer hosszúságban erősítik a környező települések külterületén húzódó töltéseket, emellett a fejlesztések keretében hat korszerűtlenné vált zsilipet, továbbá egy elavulttá vált szivattyúállást és két árvízkaput is felújítanak.

vízgazdálkodás, építés, Duna

A Duna projekt vezetője és a projekt kivitelezői lakossági fórum keretében tájékoztatták az érintetteket a beruházás keretében megvalósuló fejlesztésekről és azok várható eredményeiről. Magyarország egyik legjelentősebb, uniós forrásból megvalósuló árvízvédelmi beruházásának keretében heteken belül megkezdődik egy 11 kilométer hosszúságú töltésszakasz építése, meglévő árvízvédelmi töltések fejlesztése, zsilipek, szivattyúállások és árvízkapuk korszerűsítése – írja a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény.

 

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság a napokban fórum keretében tájékoztatta a lakosságot a Duna projekt keretében jelenleg zajló, vagy rövidesen megkezdődő fejlesztésekről, a projekt várható eredményeiről és a munkálatokhoz kapcsolódó változásokról. Magyarország egyik legnagyobb összefüggő árvízvédelmi beruházásának jelentős hányada az észak-dunántúli régió területén valósul meg. Az érintett települések között van Mecsér, Dunaszentpál, Győrzámoly, Győrújfalu, Győrladamér, Dunaszeg, Öttevény, Kunsziget, Abda és Győr. Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (ÉDU-Vizig) kirendeltségéhez tartozó négy projektelem (ÉDU-1; ÉDU-2; ÉDU-3; ÉDU-4) keretében többek között 11 km új töltésszakasz építése, meglévő töltések fejlesztése, valamint 10 műtárgy építése, illetve felújítása valósul meg több mint 12 milliárd forintból. Ez az összeg a teljes Duna projekt beruházási költségének közel fele.

 

Annak ellenére, hogy az időjárási viszonyok nem kedveztek az építési munkáknak, a kivitelezés mind a négy projektelem területén megindult: megkezdődött a fakivágás, próbatöltés-építés, munkagödör-kialakítás, s az építési munkák nagy ütemben bővülnek.

 

Kis Csaba, a Swietelsky Magyarország Kft. projektvezetője elmondta: „Dunaszentpál és Mecsér térségében – az ÉDU-1 projektelem keretében – a mintegy 11 kilométeres hosszúságú árvízvédelmi töltés építése a következő hetekben megkezdődik.” A projektelem keretében megvalósuló fejlesztés eltér a többi beruházástól, itt új töltés kiépítésével csökkentik jelentősen az érintett települések árvízi veszélyeztetettségét. A fejlesztést az elmúlt évek árvízi tapasztalatai indokolják.

 

A 11 kilométernyi új töltés kiépítése mellett Győr-Moson-Sopron megye területén több mint 53 töltéskilométer hosszúságban erősítik a környező települések külterületén húzódó töltéseket, emellett a fejlesztések keretében hat korszerűtlenné vált zsilipet – Mecsér-Lickói zsilip, Dunaszegi zsilip, Zámolyi zsilip, Rábca beeresztő zsilip, Sarolta zsilip, és a Rendeki zsilip –, továbbá egy elavulttá vált szivattyúállást és két árvízkaput is felújítanak. Az újjáépített műtárgyak funkciója, hogy biztosítsák a települések és termőterületek árvízi védettségét.

 

Beindultak az építési munkák az észak-dunántúli Duna projekt keretében

Zajlanak a munkálatok a Likócsi-hídnál

 

A lakossági fórumon elhangzott, hogy a munkálatok az érintett települések külterületén valósulnak meg, azonban a kivitelezés Győr esetében belterületet, külvárosi részt is érint. Somogyi Gabriella, az ÉDU-2 projektelem vezetője elmondta: „A beruházás keretében a Győri Iparcsatorna torkolatában álló hidat június elején lebontják, helyette egy új híd épül, ami árvízkapuként is funkcionál.” Az árvízkapu jelentősége, hogy magas vízállás esetén megakadályozza, hogy a Mosoni-Duna vize felduzzassza az Iparcsatorna vizét, így csökkentve az árvizek hatását az Iparcsatorna vízszintjére. Az építési munkák időtartama alatt a gyalogos- és kerékpáros forgalom számára az 1-es úton építenek ki ideiglenes útvonalat, a buszforgalmat – 8, 15, 15A buszokat – az 1. sz. főút felé terelik el.

 

(Forrás: a Duna projekt közleménye)

 

Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013