With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Hírek / Bevásárlóközpont - stop!
2011. december 10.    
Bevásárlóközpont - stop!
Bevásárlóközpont - stop!

Január 1-től nem épülhetnek 300 négyzetméternél nagyobb alapterületű üzletek, bevásárlóközpontok az ország területén.

csarnok, építés, jogszabály, kereskedelem

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) álláspontja szerint a jogszabály ösztönzően hat a kisebb kereskedelmi vállalkozásokra, a családi gazdaságokra, a helyi piacok és a helyi termelés megerősödésére és ezáltal a vidék népességmegtartó képességére valamint a foglalkoztatottság bővülésére.

Magyarországon jelenleg 1 %-nyi nagy és közepes vállalkozás uralja a kereskedelmi forgalom több mint kétharmadát, míg a 99%-nyi mikro- és kisvállalkozás a kereskedelmi forgalomból mindössze 31-%-kal részesedik.

Az elfogadott törvény célja, hogy ez a folyamat megváltozzon, és helyzetbe kerüljenek a helyi és hazai kisvállalkozások, családi gazdaságok.

A Vidékfejlesztési Minisztérium egyik legfontosabb törekvése, hogy megvédje a magyar termőföldet, hiszen a jó minőségű, művelhető területek nagysága egyre kisebb, miközben az élelmiszerek előállítása iránti igény növekszik.

Eddig a nagy alapterületű kereskedelmi központok zömmel a hazai termőföldvagyon rovására- zöldmezős beruházásként- épültek, növelve a művelésből kivont területek arányát. A kormány ennek a folyamatnak a megállítását is célul tűzte ki.

A vidékfejlesztési tárca szerint a nagy alapterületű üzletek építési tilalma jótékony hatással lesz a fenntartható táj- és környezetgazdálkodásra is, amelyhez elengedhetetlen a vidéki lakóterületek valamint természeti erőforrások védelme.

A tiltás alól a nemzetgazdasági miniszter a vidékfejlesztési miniszter részvételével működő bizottság véleményét figyelembe véve adhat felmentést. A bizottság az esetleges felmentés engedélyezésekor vizsgálja a tervezett építmény hatását a vidékre, a környezetre valamint az érintett település és környékének kereskedelmi ellátottságára.

A jogszabály 2014.december 31-ig lesz érvényben.

(Forrás: VM Sajtóiroda )

Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013