rolex replica watches

replica watches

 

With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Főoldal / Megoldások / Bizakodók a gazdák a Lindab felmérése ...
2013. február 26.    
Bizakodók a gazdák a Lindab felmérése szerint
Bizakodók a gazdák a Lindab felmérése szerint

A korszerű tárolás és rugalmas megoldások versenyelőnyt adhatnak az európai piacokon is – fogalmazza meg közleményében a Lindab. A cég szakértője szerint a jól jövedelmező intervenciós gabonakészletek tárolásában való részvétel új, korszerű csarnokok létesítésével vagy a meglévő épületek költséghatékony felújításával is megoldható.

Lindab Kft.
építés, felújítás, csarnok, gabonatárolás, mezőgazdaság

A kormány által bejelentett 480-500 milliárd forinttal megnövelt közvetlen támogatásoknak köszönhetően idén 60 milliárd forinttal nő az agrárágazatnak nyújtott támogatás. Vélhetően a gazdaságok fejlesztését célzó támogatások telephelybővítésre, mezőgazdasági kiszolgáló épületek létesítésére is felhasználhatóak lesznek majd. A különféle mezőgazdasági épületek esetében más-más tulajdonságok fontosak.

 

A gabona tárolásakor például a nedvesség kint tartása és a keletkező nedvesség elvezetése alapvető követelmény. „Bár 2012 aszályos év volt, nem számolunk egekbe szökő árakkal, az idei termést illetően bizakodóak vagyunk. Több mint 100 mm csapadék már lehullt, a termőréteg kezd telítődni, így a tavalyinál jobb hozam várható. A termény tárolása, minőségének megóvása ugyanakkor alapvető fontosságú, melyhez a technológia és a szaktudás együttműködése szükséges, ez a kettő garantálja a sikert” – idézi a Lindab közleménye Jenet Lászlót, a biharkeresztesi Kutas 95 Zrt. igazgatóját. „Minden egyes folyamatra oda kell figyelni a szállítástól a tárolásig, hogy maximális profitot érhessünk el. Mi öt év alatt nyolc csarnokot építettünk a mezőgazdasági üzemünk területén könnyűszerkezetes acél felhasználásával, jelenleg 40 ezer tonna a terménytárolási kapacitásunk” – tette hozzá Jenet László.

 

Mivel a vevő sokszor mintát vesz a terményből és ezt követően ad árat, a minőség megőrzése nagyon fontos. „A termény nedvessége nagymértékben a szerkezet megfelelő nedvességzárásától függ. Nem mindegy, mennyire jut be a nedvesség az épületbe, amelyben tárolják a terményt – a nedvességtől a termény minőségcsökkenést szenved, dohos lesz, ez alapvetően befolyásolja az árat” – mondta el Görcsös Ferenc, a gesztelyi Görcsös Farm tulajdonosa.

 

A gabona tárolásával is foglalkozó cégek számára a kapacitás kihasználásának rendkívül költséghatékony módja lehet a termény intervenciós tárolása, mivel a felvásárlási és a tárolási ár sokszor magasabb a piaci árnál. Ahogyan azt Kotormán István, a Lindab fejlesztési és oktatási vezetője hangsúlyozza: „A mezőgazdasági fejlesztések terén az új létesítmények építése mellett versenyképességet növelő, korszerű megoldást nyújthat a meglévő épületek felújítása is. Ahogy az új létesítésű épületeknél, a mezőgazdasági létesítmények felújításánál is a fő szempont a funkció, a folytatott tevékenységhez kapcsolódó technológia gazdaságos működtetése, és minden további aspektust többnyire ennek kell alárendelni. Így például a viszonylag jól jövedelmező intervenciós gabonakészletek tárolásában való részvétel feltétele, hogy a műszaki-technikai minőség biztosítva legyen. A mezőgazdasági cégek, gazdálkodók tevékenységéhez, cégméreteihez és egyediségéhez igazodni kell az épületeknek is, ami az egyik legnagyobb előnye a rugalmas, gyors, könnyűszerkezetes építési technológiának. A beruházások megkezdése előtt fontos szakemberekkel mérlegelni, hogy teljesen új épület megépítése helyett elegendő lehet a meglévő tetőszerkezet korszerűsítése, a csapadékvíz-elvezetés javítása, fejlesztése, vagy például jobb hőszigetelést nyújtó homlokzat felújítás megvalósítása.”


Sokan nem tudnak róla, de a gombatermesztés igazán sikeres hazai agrárágazat. A gomba termelésénél is fontos az adott kiszolgáló épület magas szintű kivitelezése. „Cégünk gombacsíra-előállító üzemet, konzervüzemet, raktárt és hűtőházat építtetett Lindab könnyűszerkezetes acél technológiával. A korszerű tárolás és kiszolgáló épületek nagyban hozzájárulnak piaci előnyünkhöz” – mondta el Rácz József, az Országos Korona Gombaipari Egyesülés és a Magyar Gombatermesztők Szövetségének elnöke. A gombatermesztés jövőjével kapcsolatban a szakember kiemelte: „Magyarország fekvéséből adódóan tőlünk nyugatra és délre mindenki gombafelvevő. Ha a termelést tudjuk biztosítani, szép jövő előtt állunk.”

 


 

A gabona intervenciós tárolásának tárolókkal kapcsolatos követelményei:

a. Statikus által kiadott igazolást arról, hogy a tárolók építészetileg (statikailag) alkalmasak az intervenciós áru hosszú távú tárolására.

b. Zárható, áramtalanítható síktárolók, szerkezetileg beépített nyílászárók. Az ajtókon biztonsági lakat, zár alkalmazása kötelező.

c. A tároló jól beazonosítható módon szerepel a telep helyszínrajzán.

d. Silós tárolás esetén porelszívó technológia, zárható kimeneti nyílások. Amennyiben a silók kimeneti nyílásai egy helyiségben találhatók, úgy annak zárhatónak kell lennie.

e. Biztonságtechnikailag megfelelő kezelőjárdák és létrák megléte.

f. Az áru be- és kitárolásához szükséges műszaki berendezéseknek kötelezően meg kell lenniük.

g. A tárolás ideje alatt folyamatosan megfelelő állapotú műszaki berendezéseket és eszközöket kell biztosítani az árukezeléshez.

h. A hőmérsékletméréshez szükséges eszközöknek (cellahőmérő, halom-hőmérő) folyamatosan rendelkezésre kell állniuk.

i. Megfelelő szigetelés nedvesség, talajnedvesség, beázás és hóbefúvás ellen.

j. Amennyiben a betárolás fogadógarat segítségével történik, úgy a fogadógaratot csapadék ellen megfelelő védelemmel kell ellátni.

 

(Forrás: A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 172/2012 (XI.30) számú közleménye az intervenciós gabonakészletek tárolásáról)

 

 

Klikkeljen ide, ha a fentiekkel kapcsolatban további információra van szüksége!
Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök
Kapcsolódó cikkek
Tartós, esztétikus, gyorsan építhető könnyűszerkezetes rendszerek Tartós, esztétikus, gyorsan építhető könnyűszerkezetes rendszerek Lindab Kft. Lindab Kft. Megjelent a Lindab mezőgazdasági mintacsarnok-kiadványa Megjelent a Lindab mezőgazdasági mintacsarnok-kiadványa
Egy Lindab-csarnok anatómiája Egy Lindab-csarnok anatómiája

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 

 

RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013