With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Megoldások / Bizakodók a gazdák a Lindab felmérése ...
2013. február 26.    
Bizakodók a gazdák a Lindab felmérése szerint
Bizakodók a gazdák a Lindab felmérése szerint

A korszerű tárolás és rugalmas megoldások versenyelőnyt adhatnak az európai piacokon is – fogalmazza meg közleményében a Lindab. A cég szakértője szerint a jól jövedelmező intervenciós gabonakészletek tárolásában való részvétel új, korszerű csarnokok létesítésével vagy a meglévő épületek költséghatékony felújításával is megoldható.

Lindab Kft.
építés, felújítás, csarnok, gabonatárolás, mezőgazdaság

A kormány által bejelentett 480-500 milliárd forinttal megnövelt közvetlen támogatásoknak köszönhetően idén 60 milliárd forinttal nő az agrárágazatnak nyújtott támogatás. Vélhetően a gazdaságok fejlesztését célzó támogatások telephelybővítésre, mezőgazdasági kiszolgáló épületek létesítésére is felhasználhatóak lesznek majd. A különféle mezőgazdasági épületek esetében más-más tulajdonságok fontosak.

 

A gabona tárolásakor például a nedvesség kint tartása és a keletkező nedvesség elvezetése alapvető követelmény. „Bár 2012 aszályos év volt, nem számolunk egekbe szökő árakkal, az idei termést illetően bizakodóak vagyunk. Több mint 100 mm csapadék már lehullt, a termőréteg kezd telítődni, így a tavalyinál jobb hozam várható. A termény tárolása, minőségének megóvása ugyanakkor alapvető fontosságú, melyhez a technológia és a szaktudás együttműködése szükséges, ez a kettő garantálja a sikert” – idézi a Lindab közleménye Jenet Lászlót, a biharkeresztesi Kutas 95 Zrt. igazgatóját. „Minden egyes folyamatra oda kell figyelni a szállítástól a tárolásig, hogy maximális profitot érhessünk el. Mi öt év alatt nyolc csarnokot építettünk a mezőgazdasági üzemünk területén könnyűszerkezetes acél felhasználásával, jelenleg 40 ezer tonna a terménytárolási kapacitásunk” – tette hozzá Jenet László.

 

Mivel a vevő sokszor mintát vesz a terményből és ezt követően ad árat, a minőség megőrzése nagyon fontos. „A termény nedvessége nagymértékben a szerkezet megfelelő nedvességzárásától függ. Nem mindegy, mennyire jut be a nedvesség az épületbe, amelyben tárolják a terményt – a nedvességtől a termény minőségcsökkenést szenved, dohos lesz, ez alapvetően befolyásolja az árat” – mondta el Görcsös Ferenc, a gesztelyi Görcsös Farm tulajdonosa.

 

A gabona tárolásával is foglalkozó cégek számára a kapacitás kihasználásának rendkívül költséghatékony módja lehet a termény intervenciós tárolása, mivel a felvásárlási és a tárolási ár sokszor magasabb a piaci árnál. Ahogyan azt Kotormán István, a Lindab fejlesztési és oktatási vezetője hangsúlyozza: „A mezőgazdasági fejlesztések terén az új létesítmények építése mellett versenyképességet növelő, korszerű megoldást nyújthat a meglévő épületek felújítása is. Ahogy az új létesítésű épületeknél, a mezőgazdasági létesítmények felújításánál is a fő szempont a funkció, a folytatott tevékenységhez kapcsolódó technológia gazdaságos működtetése, és minden további aspektust többnyire ennek kell alárendelni. Így például a viszonylag jól jövedelmező intervenciós gabonakészletek tárolásában való részvétel feltétele, hogy a műszaki-technikai minőség biztosítva legyen. A mezőgazdasági cégek, gazdálkodók tevékenységéhez, cégméreteihez és egyediségéhez igazodni kell az épületeknek is, ami az egyik legnagyobb előnye a rugalmas, gyors, könnyűszerkezetes építési technológiának. A beruházások megkezdése előtt fontos szakemberekkel mérlegelni, hogy teljesen új épület megépítése helyett elegendő lehet a meglévő tetőszerkezet korszerűsítése, a csapadékvíz-elvezetés javítása, fejlesztése, vagy például jobb hőszigetelést nyújtó homlokzat felújítás megvalósítása.”


Sokan nem tudnak róla, de a gombatermesztés igazán sikeres hazai agrárágazat. A gomba termelésénél is fontos az adott kiszolgáló épület magas szintű kivitelezése. „Cégünk gombacsíra-előállító üzemet, konzervüzemet, raktárt és hűtőházat építtetett Lindab könnyűszerkezetes acél technológiával. A korszerű tárolás és kiszolgáló épületek nagyban hozzájárulnak piaci előnyünkhöz” – mondta el Rácz József, az Országos Korona Gombaipari Egyesülés és a Magyar Gombatermesztők Szövetségének elnöke. A gombatermesztés jövőjével kapcsolatban a szakember kiemelte: „Magyarország fekvéséből adódóan tőlünk nyugatra és délre mindenki gombafelvevő. Ha a termelést tudjuk biztosítani, szép jövő előtt állunk.”

 


 

A gabona intervenciós tárolásának tárolókkal kapcsolatos követelményei:

a. Statikus által kiadott igazolást arról, hogy a tárolók építészetileg (statikailag) alkalmasak az intervenciós áru hosszú távú tárolására.

b. Zárható, áramtalanítható síktárolók, szerkezetileg beépített nyílászárók. Az ajtókon biztonsági lakat, zár alkalmazása kötelező.

c. A tároló jól beazonosítható módon szerepel a telep helyszínrajzán.

d. Silós tárolás esetén porelszívó technológia, zárható kimeneti nyílások. Amennyiben a silók kimeneti nyílásai egy helyiségben találhatók, úgy annak zárhatónak kell lennie.

e. Biztonságtechnikailag megfelelő kezelőjárdák és létrák megléte.

f. Az áru be- és kitárolásához szükséges műszaki berendezéseknek kötelezően meg kell lenniük.

g. A tárolás ideje alatt folyamatosan megfelelő állapotú műszaki berendezéseket és eszközöket kell biztosítani az árukezeléshez.

h. A hőmérsékletméréshez szükséges eszközöknek (cellahőmérő, halom-hőmérő) folyamatosan rendelkezésre kell állniuk.

i. Megfelelő szigetelés nedvesség, talajnedvesség, beázás és hóbefúvás ellen.

j. Amennyiben a betárolás fogadógarat segítségével történik, úgy a fogadógaratot csapadék ellen megfelelő védelemmel kell ellátni.

 

(Forrás: A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 172/2012 (XI.30) számú közleménye az intervenciós gabonakészletek tárolásáról)

 

 

Klikkeljen ide, ha a fentiekkel kapcsolatban további információra van szüksége!
Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök
Kapcsolódó cikkek
Tartós, esztétikus, gyorsan építhető könnyűszerkezetes rendszerek Tartós, esztétikus, gyorsan építhető könnyűszerkezetes rendszerek Lindab Kft. Lindab Kft. Megjelent a Lindab mezőgazdasági mintacsarnok-kiadványa Megjelent a Lindab mezőgazdasági mintacsarnok-kiadványa
Egy Lindab-csarnok anatómiája Egy Lindab-csarnok anatómiája

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013