With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Címkék
A élelmiszerbiztonság témakörben portálunkon a következo cikkek találhatók:
Élelmiszer-biztonsági kampányt indít a NÉBIH
Élelmiszer-biztonsági kampányt indít a NÉBIH

A szállításból eredő kockázatokat csökkentheti a helyi élelmiszer-előállítás, a fogyasztóknak meg kellene ismerniük az élelmiszerek eladásának szabályos feltételeit, továbbá el kell sajátítaniuk azokat a konyhatechnikai módszereket, amelyekkel kivédhetők a betegségek.

 Élelmiszer-biztonsági kampányt indít a NÉBIH
A NÉBIH fokozottan ellenőrzi az élelmiszereket az ünnepek előtt
A NÉBIH fokozottan ellenőrzi az élelmiszereket az ünnepek előtt

Karácsonyt és Szilvesztert megelőzően a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szezonális élelmiszer-ellenőrzéseket végez. Az ünnepeket megelőző megnövekedett forgalom és kínálat mellett nő az élelmiszerbiztonsági szabálytalanságok kockázata, ezért a hatóság fokozottan vizsgálja az élelmiszer előállító- és forgalmazó egységeket annak érdekében, hogy biztonságos élelmiszerek kerüljenek a polcokra, majd a fogyasztók asztalára. A vizsgálatok első szakasza lezárult, azonban a téli ellenőrzések december végéig zajlanak.

 A NÉBIH fokozottan ellenőrzi az élelmiszereket az ünnepek előtt
Útmutató a Vendéglátás és Étkeztetés Jó Higiéniai Gyakorlatához
Útmutató a Vendéglátás és Étkeztetés Jó Higiéniai Gyakorlatához

Az uniós rendeletek általános megfogalmazásúak, keret szabályokat állapítanak meg, és csak az elérendő célt, illetve a fő követelményeket határozzák meg. Szükség van tehát az élelmiszeripari vállalkozók számára olyan gyakorlati iránymutatásra, amely segítséget ad a biztonságos élelmiszer előállításához, a kockázattal arányos mértékű szabályozással.

 Útmutató a Vendéglátás és Étkeztetés Jó Higiéniai Gyakorlatához
Tisztaterek kialakítása könnyűszerkezetes szendvicspanelekkel
Tisztaterek kialakítása könnyűszerkezetes szendvicspanelekkel

A terek tisztasági fokában fontos tényező a belső szennyezőanyag- és csíraforrások minimalizálása is. Ez a helyesen megválasztott anyagminőségű, kis felületi érdességű burkolati elemek alkalmazásával, a helyiségben folytatott gyártástechnológiai tevékenység sorrendjének optimális felépítésével valósítható meg.

 Tisztaterek kialakítása könnyűszerkezetes szendvicspanelekkel
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégia készül
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégia készül

A Vidékfejlesztési Minisztériumnak a stratégia kidolgozásával meg kívánja határozni azokat a lépéseket és eszközöket, amelyeken keresztül a fogyasztók egészségének védelme a jövőben is hatékonyan megvalósítható.

 Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégia készül
Tananyag lesz a konyhakultúra, a hungarikumok és az élelmiszer-eredetű megbetegedések
Tananyag lesz a konyhakultúra, a hungarikumok és az élelmiszer-eredetű megbetegedések

Bognár Lajos, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkára a budapesti Csillaghegyi Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Nemzeti alaptanterv része lett az élelmiszer-biztonság témája, amelyet általános iskolásoknak szóló vetélkedő is népszerűsít.

 Tananyag lesz a konyhakultúra, a hungarikumok és az élelmiszer-eredetű megbetegedések
A NÉBIH ellenőrzéseinek tanulságai
A NÉBIH ellenőrzéseinek tanulságai

Az élelmiszer-előállító helyeket és az élelmiszer-forgalmazókat egyaránt érintő ellenőrzéseken leggyakrabban higiéniai, illetve a nyomon követhetőségre vonatkozó hiányosságokat, valamint a termékek minőségével és összetételével kapcsolatos szabálytalanságot tapasztaltak a hatóság szakemberei. Új növényvédelmi kockázatra is fény derült.

 A NÉBIH ellenőrzéseinek tanulságai
A magas minőség drága, de az olcsó is biztonságos

A húsvéti sonkáról szól a tudós kutató - háziasszonyként is

A Magyar Tudományos Akadémia doktora, egyetemi tanár dr. Halász Anna évtizedek óta dolgozik a KÉKI-ben, a magas szintű hazai élelmiszerbiztonság mellett teszi le voksát. Tudósként és háziasszonyként is fontos információkkal szolgál a sonkavásárlóknak.

 A magas minőség drága, de az olcsó is biztonságos
Ingyenes zöldszámon jelenthetők be az élelmiszerlánc-biztonsági szabálytalanságok
Ingyenes zöldszámon jelenthetők be az élelmiszerlánc-biztonsági szabálytalanságok

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) 2012. március 26-ától ingyenesen hívható zöldszámon várja az élelmiszerlánc-biztonsági szabálytalanságokat észlelő lakossági bejelentéseket. A szolgáltatást a húsvéti nagy élelmiszer ellenőrzésekhez kötődően indította el a hatóság.

 Ingyenes zöldszámon jelenthetők be az élelmiszerlánc-biztonsági szabálytalanságok
Termőföldtől az asztalig
Termőföldtől az asztalig

Megalakult a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Termőföldtől az asztalig ellenőrzi az élelmiszereket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A hatóság a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal és a Magyar Élelmiszerbiztonsági Hivatal összeolvadásával jött létre, célja az élelmiszerek kockázatelemzésen alapuló, élelmiszerlánc szemléletű felügyelete.

 Termőföldtől az asztalig
Átadásra került a Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt. szenttamási vetőmagüzeme
Átadásra került a Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt. szenttamási vetőmagüzeme

A vetőmagtermelés a hazai gazdaság legsikeresebb ágazata

 Átadásra került a Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt. szenttamási vetőmagüzeme
Új rendelet a gombamérgezések megelőzése érdekében
Új rendelet a gombamérgezések megelőzése érdekében

Az 2008. január 1-jén életbe lépett élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló törvény lehetővé tette a vadon termett gombák forgalomba hozatalát, de nem szabályozta a begyűjtést és az árusítást. A november 25-én hatályba lépő új rendelet ezt a hiányt pótolja.

 Új rendelet a gombamérgezések megelőzése érdekében
Megfordul az idő
Megfordul az idő

2012. január 1-től Magyarországon is az Európai uniós jelölésmódot kell használni

 Megfordul az idő
Pontosan felügyelhetők a hőmérsékletek a hűtőláncban
Pontosan felügyelhetők a hőmérsékletek a hűtőláncban

Legyen szó húsokról, gyártásról, mélyhűtött vagy friss termékekről, a Testo 174T típusú új generációs adatgyűjtőivel megszakításmentesen ellenőrizhetők és dokumentálhatók a hőmérsékleti értékek a szállítás során. Amennyiben a hőmérséklet ellenőrzésekor probléma adódik, egyszerűen visszakereshető a hőmérsékletváltozás időpontja az időkorreláció funkció segítségével.

 Pontosan felügyelhetők a hőmérsékletek a hűtőláncban
GMO-mentes Alpok-Adria Régió
GMO-mentes Alpok-Adria Régió

Magyarország csatlakozását egyhangúlag fogadta el a Ház

 GMO-mentes Alpok-Adria Régió
Azt vedd, ami jó neked!
Azt vedd, ami jó neked!

I love JÓ - ezzel a szlogennel indított kampányt a Nap-Hold Egyesület a tudatos vásárlás népszerűsítésére.

 Azt vedd, ami jó neked!
120 millió forint génmegőrzésre
120 millió forint génmegőrzésre

A genetikai változatosság védelme a mezőgazdaság jövője szempontjából alapvető fontosságú

 120 millió forint génmegőrzésre
Föld – tej – ÁFA – GMO
Föld – tej – ÁFA – GMO

Sikeres volt az OMÉK, jövőre is lesz!

 Föld – tej – ÁFA – GMO
Itt az OMÉK!
Itt az OMÉK!

Hat év szünet után szeptember 28-a és október 2-a között rendezi meg a Vidékfejlesztési Minisztérium az AMC-vel közösen az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást a Hungexpo-n.

 Itt az OMÉK!
Tanyaprogram: fórum a pályázóknak!
Tanyaprogram: fórum a pályázóknak!

A Vidékfejlesztési Minisztérium és a VKSZI Magyar Tanyákért Programirodája a pályázatok benyújtásának elősegítése érdekében szakmai tájékoztató napot tart, melynek homlokterében a fejlesztési program alapvető célkitűzéseinek bemutatása mellett a pályázatbenyújtás technikai kérdései állnak.

 Tanyaprogram: fórum a pályázóknak!
Akkreditált laboratóriumok GMO-k vizsgálatára
Akkreditált laboratóriumok GMO-k vizsgálatára

A vizsgálatok eddig is kifogástalanul zajlottak, a laboratóriumok akkreditációinak megújítására adminisztratív okokból volt szükség.

 Akkreditált laboratóriumok GMO-k vizsgálatára
A vendéglátóhelyek ellenőrzésének eredménye
A vendéglátóhelyek ellenőrzésének eredménye

A szabálytalanságok között gyakori a személyi higiénés hiányosság és egyes dokumentációs hibák előfordulása.

 A vendéglátóhelyek ellenőrzésének eredménye
Ellenőrizhetik az új vendéglátóipari rendelet betartását
Ellenőrizhetik az új vendéglátóipari rendelet betartását

A vállalkozóbarát könnyítések nem veszélyeztethetik a fogyasztók egészségét.

 Ellenőrizhetik az új vendéglátóipari rendelet betartását
Chips-adó
Chips-adó

Az egészséges táplálkozási szokások támogatása a hazai mezőgazdasági termékeknek kedvez.

 Chips-adó
Össztűz a genetikailag módosított szervezetek ellen
Össztűz a genetikailag módosított szervezetek ellen

A Kormány a GMO szennyeződéseknél, vetőmagoknál is a zéró tolerancia elvét alkalmazza.

 Össztűz a genetikailag módosított szervezetek ellen
Vállalkozóbarát új vendéglátó-ipari rendelet
Vállalkozóbarát új vendéglátó-ipari rendelet

Rugalmasabbá válnak a vendéglátóhelyekre vonatkozó előírások.

 Vállalkozóbarát új vendéglátó-ipari rendelet
Mi és hogyan kerülhet a falusi vendégasztalra?
Mi és hogyan kerülhet a falusi vendégasztalra?

Romantikus kép az almafa alatt álló kecskelábú asztallal, azon házias ételekkel és italokkal, és annak ígéretével, hogy végre valami különlegeset, valami „igazi hazait” találtunk… A falusi turizmus keretében meglelni vágyott idillt a háttérben szigorú jogszabályok biztosítják azzal a céllal, hogy a vendégek még másnap is jókedvvel gondoljanak a terített asztalra és a mellette eltöltött kellemes órákra.

 Mi és hogyan kerülhet a falusi vendégasztalra?
GMO-val szennyezett szóját tárcsáztak ki 240 hektáron
GMO-val szennyezett szóját tárcsáztak ki 240 hektáron

A Vidékfejlesztési Minisztérium és az MgSzH határozottan fellép a GMO-val szennyezett vetőmagok magyarországi jelenlétével szemben.

 GMO-val szennyezett szóját tárcsáztak ki 240 hektáron
A magyar föld legjava jubileumi seregszemlére készül
A magyar föld legjava jubileumi seregszemlére készül

Hat év szünet után ismét megrendezzük az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást (OMÉK) szeptember 28 és október 2 között a Hungexpo Budapesti Vásárközpont területén – jelentette be Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Simon Péter az Agrármarketing Centrum igazgatója közös sajtótájékoztatójukon.

 A magyar föld legjava jubileumi seregszemlére készül
A gazdák már augusztusban megkapják a kártérítést
A gazdák már augusztusban megkapják a kártérítést

A kártalanítást kiterjesztették az uborkán, a paradicsomon, és a salátán kívül a cukkinira és a paprikára is.

 A gazdák már augusztusban megkapják a kártérítést
Kártalanítja az unió a zöldségtermesztőket...
Kártalanítja az unió a zöldségtermesztőket...

...akik a németországi hasmenésjárvány okozta pánik miatt nem tudták zöldségtermékeiket eladni

 Kártalanítja az unió a zöldségtermesztőket...
Vissza a lap tetejére 

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013