With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Megoldások / Egyre többen öntözik kútból és esővízzel ...
2013. július 19.    
Egyre többen öntözik kútból és esővízzel a kertet
Egyre többen öntözik kútból és esővízzel a kertet

A szárazság okozza a legnagyobb problémát a kerttulajdonosok szerint, a megkérdezettek 45 százaléka jelölte meg komoly problémaként – derült ki a Magrathea kertépítő cég felméréséből. Nem csoda, ha figyelembe vesszük, hogy 1901 óta az éves csapadékmennyiség országos átlaga 7 százalékkal csökkent.

kert, kertészet, vízgazdálkodás, öntözés

A kerttel rendelkezők csupán 2,5%-a nem szokott öntözni, a többiek valamilyen módon igyekeznek szárazság idején is vízhez juttatni a növényeiket. Érdekesség, és talán a környezettudatosság és a vízárak emelkedésének együttes következménye, hogy a kerttulajdonosok fele az esővizet is összegyűjti, nagyjából ugyanennyien pedig kútvizet (is) használnak. Továbbra is sokan (43%) vezetékes vízzel egészítik ki a szükséges vízmennyiséget vagy teljes mértékben csapvízzel öntöznek, 3% pedig egyéb természetes vízforrást használ, például a természetes tóból történő szivattyúzást.

 

„Érdekesség, hogy jobban keresik a vezetékes víz alternatíváit azok, akiknek öntözőrendszerük van. Míg az öntözőrendszerrel rendelkezők 31%-a használ csapvizet is az öntözéshez, addig az öntözőrendszerrel nem rendelkezőknél ez az arány 55%” – idézi a sajtóközlemény Jakab Gábor Valtert, a Magrathea ügyvezetőjét.

 

Összesen minden ötödik kertben van már öntözőrendszer, nem meglepő módon ez az arány a kert méretével együtt nő, így 501-2000 négyzetméter között már minden negyedik, míg 10 ezer négyzetméter felett minden második kertben találunk öntözőrendszert.

 

A kutatás 2013. február 6. és március 16. között zajlott 1026 fő megkérdezésével. Bár a minta nem reprezentatív, jól tükrözi a kertészkedéssel kapcsolatos attitűdöket és szokásokat. A sajtóközleményben szereplő adat az éves csapadékmennyiség országos átlagáról az OMSZ éghajlati adatbázisa alapján készült tanulmányból származik, és az 1901 és 2009 közötti időszakot vizsgálja.

 

 

Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013