With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Hírek / Élelmiszer-biztonsági kampányt indít a NÉBIH
2013. február 20.    
Élelmiszer-biztonsági kampányt indít a NÉBIH
Élelmiszer-biztonsági kampányt indít a NÉBIH

A szállításból eredő kockázatokat csökkentheti a helyi élelmiszer-előállítás, a fogyasztóknak meg kellene ismerniük az élelmiszerek eladásának szabályos feltételeit, továbbá el kell sajátítaniuk azokat a konyhatechnikai módszereket, amelyekkel kivédhetők a betegségek.

élelmiszeripar, kereskedelem, élelmiszerbiztonság

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) elindította az „Ételt csak okosan! Élelmiszerbiztonságról mindenkinek!” elnevezésű társadalmi célú kampányát, amellyel a hivatal felhívja a lakosság figyelmét: az élelmiszer eredetű megbetegedések 70 százaléka megelőzhető.

A Vidékfejlesztési Minisztérium számos intézkedéssel segíti és biztosítja, hogy a családok asztalára biztonságos és kiváló minőségű ételek kerüljenek – fogalmazott Kardeván Endre, az élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár, a kampányt elindító keddi sajtótájékoztatón. A piacokon megvásárolható kiváló minőségű élelmiszereket a háztartásokban is megfelelő konyhatechnikai módszerrel kell elkészíteni, ez esetben elkerülhetőek az élelmiszer eredetű megbetegedések – mondta az államtitkár.

A NÉBIH minél szélesebb körű tájékoztatást kíván nyújtani a tudatos vásárlástól a megfelelő konyhatechnológiai módszereken át a biztonságos ételkészítés elsajátításához.

Élelmiszer-biztonsági kampányt indít a NÉBIH

A kampány háziasszonya Nagy Tímea, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó. Háromgyermekes anyaként elkötelezett a társadalmi célú kampány célkitűzése mellett; véleménye szerint a felvilágosítás, ismeretterjesztés jó alkalmat teremt arra, hogy a fogyasztók elméletben és gyakorlatban egyaránt elsajátíthassák azt a tudást, amelynek birtokában az élelmiszer eredetű megbetegedések száma jelentősen visszaszorítható. Ehhez nyújt segítséget többek között a kampány weboldala: www.eteltcsakokosan.hu , és a nagyobb élelmiszerláncoknál hozzáférhető Konyhasziget című kiadvány is.

Az élelmiszerellátás hosszú, szerteágazó és bonyolult folyamat, a termőföldtől az asztalig számos helyen veszélyforrás lehet. Az Országgyűlés 2012. év elején törvényben döntött arról, hogy el kell készíteni az élelmiszerlánc-biztonsági stratégiát. A stratégia elkészítése során egyértelművé vált, hogy nem elég csupán az élelmiszerláncban ügyelni az egyes láncszemek biztonságára, hanem fokozottan kell figyelni saját háztartásunkban is. Ezért indította útjára a hatóság az Ételt csak okosan! kampányt.

A kampány az élelmiszerlánc-biztonsági stratégiával összhangban több területen is segíti a fogyasztókat. Egyrészt a szállításból eredő élelmiszerbiztonsági kockázat csökkentése érdekében előnyben részesíti a helyi élelmiszer-előállítókat. Másfelől felkészíti a fogyasztókat arra, hogy ismerjék meg az élelmiszerek eladásának szabályos feltételeit. Harmadrészt segíti a fogyasztókat, hogy elsajátítsák azokat a helyes konyhatechnikai módszereket, amelyek révén csökkenthetik a nem megfelelő élelmiszerkezelésből eredő megbetegedések kockázatát.

(Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium)

Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013