With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Megoldások / Európa legkorszerűbb tojóhibrid-keltetője épül Uraiújfaluban
2013. augusztus 13.    
Európa legkorszerűbb tojóhibrid-keltetője épül Uraiújfaluban
Európa legkorszerűbb tojóhibrid-keltetője épül Uraiújfaluban

A mezőgazdaság termelési szerkezetének, a növénytermelés és az állattenyésztés megbomlott arányának helyreállításához járul hozzá a Bábolna Tetra Kft. Vas megyei beruházása is – fogalmazott a vidékfejlesztési tárca államtitkára a cég új üzemének uraiújfalui bokrétaünnepségén.

mezőgazdaság, baromfi, építés, energia

V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkára az ünnepségen elmondta, hogy a baromfiágazatban megvalósuló fejlesztések kiemelten fontosak, mert az ágazatban működő 2500 vállalkozás 60 ezer embernek adnak munkát és évente mintegy 500 ezer tonna élőbaromfit és mintegy 2 milliárd darab tojást állítanak elő. Emlékeztetett, hogy a kutatások szerint 2020-ig 15 százalékos növekedés várható a baromfitermékek fogyasztásban. Az uraiújfaluban megvalósuló fejlesztés jelentőségét alátámasztja az is, hogy a kiskereskedelmi forgalomban 90 százalékot meghaladó a hazai friss csirkehús aránya – fogalmazott.

 

A kft. mintegy 2 milliárd forint értékű beruházásához az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap a Darányi Ignác Terv keretében 40 százalékos – több mint 769 millió forint – támogatást nyújtott. Az üzem kapacitása évente 32 millió keltetőtojás és mintegy 12-13 millió naposjérce kibocsátását teszi majd lehetővé. A tervek szerint a 22 új munkahelyet biztosító keltető 2014. tavaszán kezdi meg működését.

 

Budai Zoltán, a cég ügyvezető igazgatója kiemelte: az épülő, világszínvonalú keltetőüzem lehetővé teszi, hogy jobb hatékonysággal, és több jó minőségű terméket tudjanak majd előállítani. Az épülő, közel 3800 négyzetméter alapterületű keltetőt már a legkorszerűbb, környezetbarát és energiatakarékos berendezésekkel – például automata tojásválogatóval, lámpázó-átrakó berendezéssel – szerelik fel, és lehetőség lesz a megújuló energiaforrás felhasználására is.

 

A Bábolna Tetra Kft. 220 embernek ad munkát, legfőképpen Uraiújfalu és Bábolna környékén. A hazánkban piacvezetőnek számító Tetra-termékek – tojóhibridek, naposcsibék, keltetőtojások, előnevelt jércék – 40 országba jutnak el.

 

(MTI)

 

Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013