With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Kiemelt ajánlatok / Fújható ásványgyapot a mezőgazdaságban
2013. január 16.    
Fújható ásványgyapot a mezőgazdaságban
Fújható ásványgyapot a mezőgazdaságban

A hőszigetelési tulajdonságok javítása a mezőgazdasági célú – például állattartó – épületekben is sürgető kérdés. A fűtésre használt energia csökkentése mellett az állatok életkörülményeinek javítása sem elhanyagolható szempont – az EU-ban az utóbbira is egyre nagyobb figyelmet fordítanak.

Knauf Insulation Hungary
építés, felújítás, mezőgazdaság, állattartás

Az állattartó telepek gyakran készülnek szerelt, függesztett álmennyezetekkel. Ezek anyaga lehet trapézlemez, fagyapot, EPS vagy XPS.

A magastetők a gyors szerelhetőség kedvéért sokszor készülnek előre gyártott, szeglemezes fedélszékekkel. A szerelt mennyezet kerülhet a szeglemezes tartó alsó övére is, szegezéssel, csavarozással rögzítve.

Az ilyen szerkezetek utólagos hőszigetelése vagy a régi szigetelés feljavítása nem egyszerű feladat. A mennyezetet nehéz megbontani, nem lehet rálépni, a tetőtérbe alig lehet bejutni stb.

Ilyen területekre ajánljuk a Knauf Insulation idén bevezetett új termékcsaládját, az úgynevezett fújható – más néven laza – ásványgyapotot. A gyári készítésű táblás vagy tekercses termékekkel szemben ezek az anyagok ömlesztett formában, bálákba csomagolva kerülnek a kivitelezőkhöz, akik megfelelő gépekkel elvégzik befúvásukat. A mennyezet mindössze kb. 100 mm átmérőjű furattal néhány helyen megbontható, így bejuttatható a szigetelendő térbe a befúváshoz használt tömlő.

Fújható ásványgyapot a mezőgazdaságban

A Knauf Insulation a magyar piacon a kötőanyagot nem tartalmazó, fehér színű Supafil üveggyapot anyagok forgalmazását kezdte meg.

A fújható ásványgyapot termékek előnyei:

- természetes alapanyagokból készülnek,

- nem tartalmaznak egészségre káros összetevőket,

- az MSZ EN 13501-1 szerint A1 (nem éghető) tűzvédelmi osztályba tartoznak.

A honosított magyar szabvány MSZ EN 14064 számon jelent meg. Ennek első része, az „MSZ EN 14064-1:2010 Hőszigetelő termékek épületekhez. Helyszínen kialakított laza ásványgyapot (MW-) termékek. 1. rész: A beépítés előtti laza kitöltőanyag előírásai – harmonizált szabvány”, amely a gyártó által igazolható tulajdonságokat és vizsgálataikat írja elő.

A szabványban meghatározott alapvető követelmények:

- hővezetési tényező/hőszigetelő képesség,

- vízfelvétel,

- páraátbocsátás,

- áramlási ellenállás.

- ülepedési osztály – Si: azt fejezi ki, hogy 25 év időtartamat feltételezve mekkora ülepedés (vastagságcsökkenés) várható a beépítés után.

Példa a CE jelölési kódra: MW EN 14064 – 1 – S1 – AF38 – WS – MU1

A szabvány három alkalmazási területet különböztet meg:

- vízszintes épületelemek szabadon befújt szigetelése: épületek zárófödémei (loft insulation);

- falazott, üreges falak: előtétfalas szerkezetek;

- vázas (keret) szerkezetek: tartóvázas épületek vízszinte, ferde és függőleges elemei.

Állattartó telepek esetében az első terület jellemző, de a harmadik is előfordulhat.

Szerelt álmennyezetek szabadon befújt szigetelése esetén bármilyen ülepedés megengedhető, mivel az elkészült szigetelésre igény esetén utólag további réteg ráfújható.

A befújt szigeteléséhez a Supafil Loft 045 üveggyapotot ajánljuk, amelynek deklarált hővezetési tényezője λD = 0,045 W/m.K. Ez az érték 12 kg/m3 testsűrűség esetén érvényes. A befújt mennyiség a technológiától stb. függően változhat, általában 12-15 kg/m3 között van. Vázas (keret) szerkezetekben a befúvás fa építőlemez, gipszkarton stb. fegyverzet közé kerül. Ilyen alkalmazás esetén nagyobb testsűrűség szükséges, amelyet a szabvány határoz meg a mellékelt táblázat szerint.

Fújható ásványgyapot a mezőgazdaságban

Vázas (keret) szerkezetekhez a Supafil Frame 034 üveggyapotot ajánljuk, amelynek deklarált hővezetési tényezője λD = 0,034 W/m.K.

A módszer előnyei:

- gyors, hatékony,

- hézagmentes felület,

- kis terhelés,

- nem éghető,

- nincsenek egészségre káros összetevők.

Akusztikai (hangelnyelés, léghanggátlás) vagy műszaki szigetelésekkel szemben támasztott követelményekre a szabvány nem ír elő tulajdonságokat, így ezekre nincsenek vizsgálati eredmények.

 

Klikkeljen ide, ha a fentiekkel kapcsolatban további információra van szüksége!
Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök
Kapcsolódó cikkek
Fagyapot táblák állattartó telepekre Fagyapot táblák állattartó telepekre Knauf Insulation Hungary Knauf Insulation Hungary

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013