With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Megoldások / Gyógynövényhét és kolostori vásár Pannonhalmán
2013. augusztus 13.    
Gyógynövényhét és kolostori vásár Pannonhalmán
Gyógynövényhét és kolostori vásár Pannonhalmán

A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (Fatosz) kezdeményezésére idén tavasszal indított, Vidékjáró elnevezésű programsorozat egyik kiemelkedő eseménye a 2013. augusztus 15. és 20. között sorra kerülő tematikus nap, a gyógynövényhét és kolostori vásár, melynek központi helyszíne a Pannonhalmi Bencés Főapátság gyógynövénykertje lesz.

kertészet, gyógynövény, vállalkozás, turizmus

A gyógynövények használata majdnem egyidős az emberiség történetével, az ókorból erre már tárgyi bizonyítékaink is vannak, A természet e hatalmas gyógyszertára kifogyhatatlan forrás: sokat meríthetünk belőle, egészségünk megóvása vagy az elvesztett egészség visszanyerése érdekében – írja a rendezvény beharangozó közleménye, mely hozzáteszi: a gyógy-, és aromanövények termesztése, feldolgozása, kereskedelme hazánkban még ma is sikerágazat. Szakemberek szerint – az ország természeti adottságainak köszönhetően – gyógynövényben nagyhatalom lehetnénk, s erre elkezdődött egy országos stratégia kidolgozása is.

 

Az utóbbi időben jelentősen megnőtt az érdeklődés a gyógynövények iránt. Napjainkban különösen fontos, hogy megismerjük a népi gyógymódok és gyógynövények történetét, helyes alkalmazásukat. Erre Pannonhalma kiváló helyszín, hiszen az apátsági gyógynövénykertben a látogatók megismerhetnek olyan fontos gyógynövényeket és felhasználásukat, mint például a levendula, menta, zsálya, kakukkfű és citromfű.

 

A gyógynövénynapokon tartott bemutatók után a látogatók különböző kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, és saját gyógynövényes emlékeket készíthetnek a vállalkozó szellemű vendégek. Augusztus 15-én, Nagyboldogasszony napján gyógynövényáldás keretében a foglalkozások alatt készített csokrokat, valamint a vendégek által otthonról hozott gyógynövényeket is megáldják.

 

Augusztus 19-én és 20-án színes forgatagra számíthatnak a látogatók a főapátság gyógynövénykertjében. Az első alkalommal sorra kerülő monostori piacon a kolostori termékek vásárát és a világörökségek utcájában magyar világörökségi helyszínek bemutatkozását tekinthetik meg a vendégek. A kiállítók között találkozhatnak majd a Bakonybéli Bencés Monostor, a Pannonhalmi Bencés Főapátság és a Premontrei Női Kanonok Rend termékeivel, a Fertő-Hansági Nemzeti Park mézeskalácsaival, a Bencés Kiadó könyveivel, a világörökségi helyszínek közül pedig Tokaj boraival, Hollókő kézműveseivel és Pécs városával is. A programokat népzenei koncert színesíti a Gyógynövényház teraszán, és gyógynövényes étel- és italkülönlegességeket kínálnak a Gyógynövényházban és a Viator Apátsági Borászatában.

 

A Vidékjáró e tematikus napjához az ország több pontján kapcsolódnak fűszer- és gyógynövény-termelők, gyógynövény boltok, öko- és egészségporták, nemzeti parkok és más vidéki szolgáltatók, akik az egészségmegőrzés szellemében kínálnak változatos programokat, kedvezményes szolgáltatásokat.

 

További részletek és információk a videkjaro.hu internetes portálon folyamatosan hozzáférhetők. Itt találhatók meg a tematikus naphoz „társult” csatlakozó szervezetek, vállalkozók, intézmények is.

 

(Forrás: Fatosz-közlemény)

 

Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013