With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Megoldások / Halfeldolgozó épül Szentgyörgyváron
2013. május 29.    
Halfeldolgozó épül Szentgyörgyváron
Halfeldolgozó épül Szentgyörgyváron

A közel egy éve működő halnevelő üzeme mellé közel 3,5 millió euro értékű halfeldolgozó telepet hoz létre a Zala megyei Szentgyörgyváron a Halház Kft. A saját termelésből származó szibériai tokhalat minél nagyobb hozzáadott értékkel rendelkező termékként szeretnék német, osztrák, svájci, majd később az orosz piacra juttatni.

mezőgazdaság, élelmiszeripar, vállalkozás, hal

A halnevelő üzemrészben tett látogatásakor Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára egyedülállónak nevezte a jelenleg ismert legmodernebb technológiával felszerelt magyarországi halnevelő telepet, amely hosszú távon munkahelyet teremt.

 

 

Az államtitkár kifejtette: a prémium termékek iránt külföldön egyre nagyobb a kereslet, Magyarország kizárólag ilyen termékekkel kerülhet piacra, halfeldolgozó üzemből pedig alig akad néhány az országban. Fontos, hogy a szálkamentes terméket a hazai fogyasztók körében is népszerűsítsék, mivel köztudottan alacsony a hazai halfogyasztás aránya – mondta Kardeván Endre, aki szólt arról is, hogy idén újabb uniós pályázati forrásokat csoportosítanak át élelmiszeripari beruházásra és rekonstrukcióra, a rendelkezésre álló keretösszeg még nem ismert. Az új halászati törvényről elmondta, hogy abban a hal védelme elsődleges, a jogszabálytervezetet az Országgyűlés a héten tárgyalja.

 

Andrej Panarin, az orosz tulajdonú kft. ügyvezető igazgatója elmondta: az intenzív állattartó telep részeként január óta működik az évente 200 tonna kapacitású halnevelő, ahol szibériai tokhalat nevelnek. Az eddigi beruházások értéke mintegy 3 millió euró. A saját termelésből származó halat minél nagyobb hozzáadott értékkel rendelkező termékként szeretnék német, osztrák, svájci, és később az orosz piacra juttatni. Tájékoztatása szerint a négy és fél hektáros területen található farm az Új Széchenyi Terv pályázatán eszközbeszerzésre 40 millió forint támogatást nyert el. Az első termékek decemberben kerülnek a hazai és az exportpiacokra. A jelenleg 12 dolgozót foglalkoztató cég az első évben 15-30 millió eurós árbevételt tervez. A társaság célja, hogy további üzemekkel bővítsék a hálózatot, legalább öt hasonló farmot terveznek létrehozni az országban.

 

Kotrik László, a Halház Kft. marketingigazgatója elmondta: a már működő két üzemcsarnokból álló halnevelő üzem 24, egyenként 1800 köbméteres, szűrőrendszerekkel ellátott medencéjében nevelik a megvásárolt tokhalat. Az épülő feldolgozóüzem évente 1000 tonna bármilyen fajtájú halat tud majd a legmagasabb technológiával feldolgozni, mindössze 10 százalékos veszteség mellett. Terveik szerint a szentgyörgyvári farmon más halfajokból is készítenek majd adalékmentes termékeket.

 

 

Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013