With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Hírek / Ilyen tápérték-táblázatot kell majd elhelyezni az ...
2013. január 31.    
Ilyen tápérték-táblázatot kell majd elhelyezni az élelmiszereken
Ilyen tápérték-táblázatot kell majd elhelyezni az élelmiszereken

Legkésőbb 2016 decemberéig minden EU-ban értékesített, előre csomagolt élelmiszeren a gyártó köteles feltüntetni a tápértékre vonatkozó információkat az új szabályoknak megfelelően. A tudatosvasarlo.hu összefoglalta, mit és hogyan határoznak meg az új szabályok.

élelmiszeripar, kereskedelem

Az új szabályozás kötelezővé teszi a tápértékjelölést, és utasítja az élelmiszergyártókat, hogy szolgáltassanak információt az energiatartalomról, valamint 6 tápanyagról:

  • a zsírról,
  • a telített zsírsavakról,
  • a szénhidrátokról,
  • a cukorról,
  • a fehérjéről
  • és a sóról

a fenti sorrendben, mennyiségüket a termék 100 grammjában vagy 100 milliliterében kifejezve. Ezeket az információkat egy helyen, egy tápértéktáblázatban kell majd feltüntetni.

Kiegészítésként az információk megadhatók egy adagra vonatkozóan is. A rendelet nem szabályozza, hogy a csomagolás melyik pontján - a fő látómezőben vagy a csomagolás hátulján eldugva – jelenjen meg a tápértéktáblázat, illetve továbbra is önkéntes módon kell csak feltüntetni további tápanyagok (pl.: egyszeresen- és többszörösen telítetlen zsírsavak, cukoralkoholok, keményítő, rost, vitaminok és ásványi anyagok) arányát az egyes termékekben.

Az információk minimális betűméretét is előírja az új szabályozás. Az élelmiszercsomagolások címkéinek nagy részénél legalább 1,2 mm-es betűméret alkalmazása szükséges minden kötelezően feltüntetendő információnál. Kisebb méretű csomagolásoknál (legnagyobb felületük 80 cm2 alatti), kisebb a megkövetelt minimális betűméret (0,9 mm).

További részletek:

http://tudatosvasarlo.hu/cikk/kotelezo-tapertek-jeloles-elelmiszereken

 

Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013