With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Pályázatok / Indul a bemutatóüzemi program
2013. augusztus 9.    
Indul a bemutatóüzemi program
Indul a bemutatóüzemi program

Kétmilliárd forint támogatási keretösszeg áll rendelkezésre augusztustól a mezőgazdasági termelőknek és az erőgazdálkodóknak tartandó bemutatóüzemi program megvalósítására – közölte a vidékfejlesztésért felelős államtitkár. A bemutatókon résztvevő gazdálkodók és az üzemek is kaphatnak támogatást.

pályázat, mezőgazdaság, szaktanácsadás

V. Németh Zsolt sajtótájékoztatóján elmondta: a program során a gazdálkodók térítésmentesen vehetnek részt az innovatív technológiákat és módszereket bemutató helyi tájékoztató és konzultációs rendezvényeken. A bemutatóüzemek a programhoz kapcsolódó kiadásaik 100 százalékát elszámolhatják.

 

Az egy főre jutó támogatási összeg 25 ezer forint, illetve egy bemutatóüzem részére legfeljebb 15 millió forint támogatás nyújtható. Egy programon legfeljebb 25 gazdálkodó vehet részt.

 

A bemutatóüzemi cím elnyerésére azok az innovatív, gazdasági versenyképességet növelő, egyúttal környezetkímélő technológiákat használó gazdaságok pályázhatnak, amelyeknek az üzemmérete a rendelet hatályba lépését megelőző évben elérte legalább a 4 Európai Méretegységet – 1 méretegység például egy szarvasmarhának felel meg –, vagy legalább 20 hektár erdőt művelnek, illetve 2 hektár erdészeti szaporítóanyagot termelnek.

 

A pályázók lehetnek őstermelők, családi gazdaságok, egyéni vállalkozók, társas vállalkozások, termelői csoportok, szövetkezetek. Az ismeretátadási programok témája lehet egyebek között növénytermesztés, kertészet, ökológiai gazdálkodás, állattenyésztés, élelmiszer-előállítás, illetve vadgazdálkodás, de akár lovas turizmus is.

 

Mezőszentgyörgyi Dávid, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet főigazgatója elmondta, hogy az unió továbbra is kiemelt figyelmet fordít a szaktanácsadási tevékenység, az ismeretátadás, a szakmai ismeretek gyarapításának támogatására. Ismertette: a Darányi Ignác Terv keretéven eddig 18 ezer gazdálkodó vette igénybe a szaktanácsadási szolgáltatást. Ennek a tevékenységnek támogatására 6,084 milliárd forint áll rendelkezésre. Az összeg 60 százalékát kötötték le eddig.

 

A főigazgató tájékoztatása szerint a humántőke fejlesztését és a tudásátadást szolgáló programban további 41 500 gazdálkodó vett részt, több mint 5 milliárd forint támogatási forrás felhasználásával. A bemutatóüzemi program megvalósításával egy mintaértékű, szaktanácsadást igénybevevő gazdálkodói hálózat kialakítását várják – tette hozzá.

 

(Forrás: MTI, Vidékfejlesztési Minisztérium)

 

Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013