With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Hírek / Kedvező fordulat a magyar bioetanol-termelők számára ...
2013. március 16.    
Kedvező fordulat a magyar bioetanol-termelők számára is
Kedvező fordulat a magyar bioetanol-termelők számára is

Ismét fejlődésnek indulhat az európai etanolipar a Magyar Bioetanol Szövetség (MBSZ) szerint annak köszönhetően, hogy az Európai Unió (EU) vámot vetett ki az Amerikai Egyesült Államokból szállított bioetanolra. Magyarországon kedvezőek a természeti adottságok; a helyi felhasználás gazdaságossá és környezetkímélővé teszi a termelést.

energia, vállalkozás, bioetanol, biomassza, bioüzemanyag

Az MBSZ kifejti, hogy az Európai Tanács rendelete szerint az importőrök az elkövetkezendő öt évben 62,9 euró vámot kötelesek fizetni tonnánként az unióba behozott bioetanolért. A közleményben a szövetség idézi Héjj Demetert, az MBSZ elnökét, aki szerint ez a lépés kiválóan tükrözi, hogy az EU továbbra is elkötelezett a bioüzemanyagok iránt és törekszik arra, hogy védelmet biztosítson a felhasználóknak és a termelőknek a dömpingszerűen érkező etanol visszaszorításával.

 

Az Egyesült Államokból és Brazíliából Európába érkező etanol 2009-ben még 102 millió litert tett ki, két évvel később ez a mennyiség 1,17 milliárd literre nőtt. Ez az ugrásszerű növekedés negatív hatással volt az európai bioetanoliparra, szinte megbénította fejlődést. Az import ilyen mértékű bővülése miatt sok gyártó kritikus pénzügyi helyzetbe került.

 

Az európai bioetanol-termelők szervezete, az ePURE éppen ezért kezdeményezte 2011-ben a dömpingszerűen érkező import bioüzemanyagok visszaszorítását – emlékeztet az MBSZ. A szövetség szerint a lépésnek köszönhetően várhatóan visszaszorul az EU-ba irányuló bioüzemanyag mennyisége, és ismét fejlődésnek indulhat az európai etanolipar. A termelők ismét hozzáláthatnak a kontinens etanoligényének kielégítéséhez, ezáltal korábban megszűnt munkahelyek jöhetnek létre. Mivel Magyarország hagyományosan jó mezőgazdasági adottságokkal rendelkezik, így jó eséllyel válhat a biomassza-termelés európai központjává.

 

A Magyar Bioetanol Szövetség szerint fontos, hogy a helyben termelt üzemanyag helyben legyen felhasználva, mert így a felhasználók ellenőrzött, tiszta alapanyagokból készülő etanolhoz juthatnak, a termelők pedig stabil, tervezhető pénzügyi és gazdasági folyamatokkal számolhatnak. Ugyanakkor a Brazíliából érkező több millió liter bioüzemanyagot szállító tankerhajók jelentősen szennyezik az óceánokat; a környezetvédő szervezetek és az MBSZ szerint értelmetlen külföldről szállítani az etanolt és a biodízelként használt indonéz pálmaolajat.

 

Az Európai Tanács döntése a hazai mezőgazdaságra is jó hatással lehet, s a jövőben az etanolipar kiemelt tényezővé válhat a magyar agrárium számára. Az MBSZ szerint nemzetgazdasági érdek a jól működő hazai bioetanol ipar kialakítása és további fejlesztése, hiszen a bioetanol gyártás akár 30 ezer munkahelyet is fenntarthatna főként a kis- és középvállalkozói szektorban.

 

(Forrás: MTI)

 

Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013