With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Hírek / Kedvezőbb feltételű bankgarancia- és hitelprogramok
2012. szeptember 20.    
Kedvezőbb feltételű bankgarancia- és hitelprogramok
Kedvezőbb feltételű bankgarancia- és hitelprogramok

Kedvezőbb feltételekkel igényelhető mostantól az Új Magyarország TÉSZ Forgóeszköz Hitelprogram, valamint az MFB Élelmiszeripari Bankgarancia Program, és a közeljövőben az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram.

élelmiszeripar, hitel, támogatás

TÉSZ Forgóeszköz Hitelprogram

A módosítással a TÉSZ Hitelprogramban alkalmazott maximális türelmi idő 2 évről 4 évre, a futamidő 5 évről maximum 7 évre emelkedett. Fontos, hogy legkésőbb 2013. december 31-ig lehet hitelszerződést kötni.

A Hitelprogram 2008. évi indulása óta, a megváltozott gazdasági körülmények következtében módosult az ügyleti kamat mértéke. A 2012. február 23-ától megkötött, illetve a futamidejében vagy türelmi idejében módosított szerződéseknél az MFB Zrt. által nyújtott hitelek folyósításának, illetve a hitelszerződés módosításának feltétele, hogy a vállalkozás egyszeri, 2%-os kezességvállalási díjat fizessen a Magyar Államnak.

Agrár Forgóeszköz Hitelprogram

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) agrár forgóeszköz-hitel programjának keretösszege 15 milliárd forint, ebből az állattartók rendelkezésére 10 milliárd, míg a növénytermelők számára 5 milliárd forint áll.

A termelők által felvehető hitel összege 1-50 millió forint között lehet, míg a termeltetők - az integrátorok - által felvehető kölcsön összegét 250 millió forintról 500 millió forintra emelte a kormány. A termeltetők köre is bővül a baromfi- és sertéságazaton kívül a nyúl- és szarvasmarha-ágazat is bekerül ebbe a körbe. A hitel futamideje pedig háromról hat évre nő. A türelmi idő pedig egy év helyett három év lesz.

Újdonság még, hogy a hitel a jövőben felhasználható lesz meglévő hitel kiváltására is. Jelentős segítséget jelenthet az igénylőknek, hogy a 2012. november 1-jétől hatályos hitelszerződéssel rendelkező vállalkozásoknak a november 1-jét követően esedékes kamatfizetéshez 50%-os, maximum évi 4 százalékpontnyi kamattámogatást biztosít. A hitel az MFB közlemény megjelenésétől lesz elérhető a módosított feltételekkel a hitelintézeteknél.

Élelmiszeripari Bankgarancia Program

Újból elérhető az MFB Élelmiszeripari Bankgarancia Program, melynek célja, hogy a pénzügyi és gazdasági válság hatásának mérséklése, az élelmiszer-feldolgozó vállalkozások működőképességének javítása, versenyképességük növelése érdekében bankgarancia vállalással megkönnyítse az egyébként életképes vállalkozások számára a hitelhez jutás lehetőségét. A módosítás keretében a biztosítható hitelösszeg alsó határa 200 millió forintról 50 millió forintra csökkent, így a kisebb vállalkozások is igénybe vehetik, és ezzel jelentősen bővül a potenciális kedvezményezettek köre.

A garanciakérelmet az MFB Zrt. Üzleti Vezérigazgatóságára kell benyújtani.

A Vidékfejlesztési Minisztérium és a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. tervei szerint a kedvezményes garanciadíjjal, a program feltételeinek javításával az élelmiszeripari bankgarancia programot a vállalkozások szélesebb köre érheti el, könnyebben jutnak hitelhez, így csökkennek a cégek finanszírozási költségei.

Felhívjuk az érdeklődők kedves figyelmét, hogy az alábbi honlapon naprakész információkat találnak az elérhető kedvezményes agrár-élelmiszeripari finanszírozási konstrukciókról:

http://elelmiszerlanc.kormany.hu/tamogatasok

illetve:

https://www.mfb.hu/tevekenyseg/hitelprogramok

Vonatkozó jogszabály: 1349/2012. (IX. 11.) Korm. határozata a csapadékhiányos időjárás és az ezzel összefüggő takarmánypiaci problémák miatti rendkívüli intézkedésekről

(Forrás: VM Sajtóiroda)

Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013