With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Hírek / Készülnek az új EU-költségvetéshez igazodó ágazati ...
2013. június 10.    
Készülnek az új EU-költségvetéshez igazodó ágazati stratégiák
Készülnek az új EU-költségvetéshez igazodó ágazati stratégiák

Elkezdődött a 2014-2020-as EU-költségvetési időszak stratégiai tervdokumentumainak kidolgozása a Vidékfejlesztési Minisztériumban. Információink szerint a stratégia úgynevezett társadalmasítási folyamata még a nyáron megkezdődik, azaz lehetőség lesz véleménynyilvánításra a majd megjelenő tervezetek alapján.

vidékfejlesztés, támogatás, EU

Több munkacsoportban, széles szakértői bázisra támaszkodva kezdődött el a 2014-2020-as uniós költségvetési időszak tervezéséhez kapcsolódó ágazati stratégiák és hatástanulmányok kidolgozása a Vidékfejlesztési Minisztériumban és a tárca háttérintézményeiben – jelentette be V. Németh Zsolt, a szaktárca vidékfejlesztésért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.

 

V. Németh Zsolt elmondta, hogy az Új Széchenyi Terv Államreform Operatív Programja adott lehetőséget, hogy a kormány összesen 1,1 milliárd forint értékben stratégiákat és hatástanulmányokat készíttessen el a 2014-től kezdődő hétéves európai uniós programozási időszak megalapozásához. A pályázaton, melyen mind a nyolc minisztérium részt vett, a vidékfejlesztési tárca 140 millió forintos forráshoz jutott.

 

A 2014-től kezdődő hétéves európai uniós költségvetési időszak vidékfejlesztési programjának tervezése 2012-ben elkezdődött. A munka támogatására 2012 szeptemberében a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) pályázatot nyújtott be az Államreform Operatív Program 1. 1. 19. számú, „Hatásvizsgálatok és stratégiák elkészítése” című felhívására, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogatásra érdemesnek ítélt. A projekt az Új Széchenyi Terv részeként, az Európai Unió pénzügyi támogatásával, az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásával valósul meg. A projekt irányítását és a menedzsmentfeladatokat a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) látja el.

 

A stratégiai tervdokumentumok kidolgozásának célja, hogy a tárca a 2014-2020-as költségvetési ciklusban az európai uniós forrásokat a lehető leghatékonyabban, a magyar vidék és a hazai gazdatársadalom érdekeit legmesszebbmenőkig figyelembe véve használja fel. A pontos tervezéshez szükség van ágazati stratégiákra és hatástanulmányokra, amelyeket a szakemberek a VM feladatkörébe tartozó legfontosabb területekről, a különböző államtitkárságok szakmai felügyeletével készítenek el – hangsúlyozta V. Németh Zsolt. Ennek megfelelően stratégiákat dolgoznak ki többek között a hulladéktörvény végrehajtásáról, a 4. Nemzeti Környezetvédelmi Programról, a biológiai sokféleség megőrzéséről, a magyar zöldség-gyümölcs ágazat jövőjéről, a 2014-2020-as időszakra vonatkozó Agrár- és Vidékfejlesztési Stratégia megalapozásáról, a megújuló agrárszakképzés iskolahálózatáról, az élelmiszeripar közép és hosszú távú fejlesztéséről valamint az akvakultúráról és halgazdálkodásról.

 

A tervdokumentumok elkészítésében az államtitkárságok szakemberei, a tárca háttérintézményeinek (pl. Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet, Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, Agrárgazdasági Kutatóintézet, Nemzeti Környezetügyi Intézet) munkatársai, továbbá mások mellett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara valamint különböző tudományegyetemek szakértői, összesen mintegy 300-an vesznek részt. A projekt befejezésének időpontja 2013. november 30.

 

(Forrás: VM, NAKVI)

 

Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013