With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Megoldások / Látogatói csúcs és jó piaci hírek ...
2012. március 28.    
Látogatói csúcs és jó piaci hírek a bajai Axiál Szakmai Napokon
Látogatói csúcs és jó piaci hírek a bajai Axiál Szakmai Napokon

A 2011. év ismételt lendületet hozott az új mezőgazdasági gépberuházások tekintetében. Ebből tudott profitálni az Axiál Kft. gépértékesítése is: tavaly több mint 50%-kal növelte a mezőgazdasági új és használtgép-értékesítéseinek értékét. Az elemzői várakozások a mezőgazdasági géppiac stabilizálását vetíti előre, így a géppiaci várakozások az idei évre is inkább pozitívak.

Axiál Kft.
gép, mezőgazdaság

Baján, a cég központjában 2012. március 22. és 24. között szervezett Axiál Szakmai Napokat a tavalyinál közel 20%-al többen, mintegy 16500-an látogatták meg. Az alapvetően a mezőgazdaság, építőipar és az anyagmozgatás gépesítésére összpontosító szakmai rendezvény programjai és szakmai tartalma a rendező cég kínálatára támaszkodott: az Axiál Kft. által képviselt 25 hazai és külföldi gépgyártó mintegy 200 féle gépét, illetve legújabb fejlesztését mutatták be.

Sikeres pénzügyi évet zárt 2011-ben az Axiál Kft., mintegy 44%-al, a 2010-es nettó 32,8 milliárd forintról 47,2 milliárd forintra emelkedett a cég forgalma – hangzott el a rendezvény keretében tartott sajtótájékoztatón. A jelentős forgalomnövekedés hátterében a mezőgazdasági termelés jövedelemtermelő képességének és a háttérszolgáltatások utáni igények egyértelmű növekedése áll.

Az elmúlt 2 év alatt viszonylag magasan stabilizálódott felvásárlási árak mellé átlagos, illetve területenként változó mértékben átlag feletti termésátlagok párosultak, mely az ezt megelőző időszakhoz képest extra jövedelem megjelenését eredményezte az ágazatban. A megtermelt plusz jövedelem egy része a 2010-es, jelentősen visszaeső mezőgazdasági gépberuházási intenzitás után ismételt lendületet hozott az új mezőgazdasági gépberuházások tekintetében. Ebből tudott profitálni az Axiál Kft. gépértékesítése is, és a tavalyi évben több mint 50%-al növelte a mezőgazdaságba irányuló új és használt gépértékesítések értékét.

A pozitív mezőgazdasági beruházói hangulat mellett az építőipar gépesítési beruházásai viszont továbbra sem mozdultak el az évek óta stagnáló minimumpontról, így a piac felvevőképessége 2011-ben is kizárólag az Axiál forgalmának szinten tartását volt képes biztosítani.

Az elemzői várakozásokat figyelembe véve, a hosszabb távon is a jelenlegi árszínvonal környékére várt terménypiaci felvásárlási áraknak köszönhetően, a becsült piaci várakozás az elmúlt évihez hasonló új mezőgazdasági géppiac stabilizálását vetíti előre, így a géppiaci várakozások az idei évre is inkább pozitívak.

A gépértékesítés melletti úgynevezett „after sales” tevékenységek, az alkatrész- és szervizszolgáltatások azok, amelyek az Axiál Kft. forgalmát meghatározzák. Ezzel kapcsolatban elmondható, hogy a rendszerváltás utáni évek a mezőgazdasági üzemek részéről a javító kapacitásaik egyértelmű leépítését, illetve azok fejlesztésének elhanyagolását eredményezték. Ennek következtében egyre markánsabb igény fogalmazódik meg a piac részéről a korszerű mezőgazdasági, és ezzel együtt az építőipari gépek megfelelő színvonalú és időbeni kapacitású javítására, az üzemeltetés biztonságának fenntartására.

Ezt az igényt felismerve indította el 2011-ben az Axiál Kft., az eredetileg mintegy másfél milliárd forintra tervezett telephely fejlesztési beruházás programját. A korábban összesen 5 telephelyet érintő és nagy részben a szerviz és javítási infrastruktúra fejlesztésére irányuló beruházások az elmúlt év során kiegészültek, és összességében 7 telephelyet érintenek. A tervek szerinti 1,5 milliárd forintos beruházási érték gyakorlatilag a 2011-es évben átadott beruházásokkal megvalósult. A módosult telephely-fejlesztési program megvalósítása érdekében 2012-re további 1,0 milliárd forintnyi értékű beruházás van jelenleg előkészítés alatt.

A beruházásokkal a cél egyértelműen az ágazati alkatrész és szerviz igények folyamatos növekedésének a megfelelő infrastruktúrával való kiszolgálása és az egyre professzionálisabbá váló felhasználói igények kielégítése – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Pintér Zsolt, az Axiál ügyvezetője.

Látogatói csúcs és jó piaci hírek a bajai Axiál Szakmai Napokon

A rendezvény tartalma változatlan: szakma, szórakozás, gasztronómia. Azonban idén minden eddiginél nagyobb volt a hangsúly a szakmaiságon, illetve a mezőgazdasági és építőipari gépesítés fejlesztésein, a jövőbe mutató innovációkon. A 11. Axiál Szakmai Napok keretében minden érdeklődő bepillantást nyerhetett az ország egyik legnagyobb, gépekre és műszaki szolgáltatásokra specializálódott vállalkozásának kínálatába.

Az elmúlt években igazi világújdonságokat, új technológiákat, gépeket nem mutattak be a gyártók. Viszont a háttérben gőzerővel folynak a fejlesztések – még ha azok első ránézésre esetleg nem is látszanak a gépeken. Az ilyenek egyik tipikus példája a motorok fejlesztése, a károsanyag-kibocsátási normák szigorodásának megfelelve, vagy a GPS-alapú flottakövetési és járművezérlési technológia, ami az Axiál kínálatában is megtalálható. Ezek a munkagépekben és erőgépekben egyaránt megjelenő GPS-alapú komplex rendszerek nagy részben függetlenek a mezőgazdasági gépgyártóktól, de azok is fel tudják fűzni rá a gépeiket. Ez olyan koncepció, ami, úgy tűnik, öt év múlva a gépek 80 százalékában benne lesz, és az emberek használni is fogják.

Az Axiál Kft. több mint 500 szakemberével a piac egyik meghatározó szereplője: a nyugati gépgyártókat képviseli, ismeri a gondolkodásukat, a fejlesztéseiket, így egyfajta irányt tud mutatni. Ezeket az irányokat a gazdálkodóknak is ismerniük kell, hogy a megfelelő időben megtehessék a megfelelő lépéseket. Ha ugyanis éveken keresztül nem fejlesztenek, behozhatatlanná válik technológiai lemaradásuk, miközben a világpiacon olyan termelőkkel kell versenybe szállniuk, akik közben már olcsóbban üzemeltethető vagy nagyobb termésmennyiséget eredményező technológiákkal dolgoznak. Az Axiál Szakmai Napok egy olyan tájékozódási pont kíván lenni, ahol az ország egyik legnagyobb mezőgazdasági gép- és technológiaforgalmazója megmutatja, hogy mit lát a világból, mit lát a tendenciákból, és a gazdáknak merre lehet vagy kell menniük ahhoz, hogy tartósan versenyképesek legyenek – fogalmazza meg a cég sajtóanyaga.

Látogatói csúcs és jó piaci hírek a bajai Axiál Szakmai Napokon

A rendezvényen ebben az évben sem csak a szakmabelieket látták vendégül, hanem azok családtagjait, baráti társaságokat is. Számos szórakoztató program várta az ide látogatókat a szakmai rendezvények mellett. Nem maradhattak ki a gasztronómiai programok sem; az ideit a pörkölt évének kiáltották ki, az arra látogató éhes vendégek kilenc fajta pörkölt közül válogathattak, amit aztán a bor- és pálinkafaluban hozzá illő finom nedűkkel öblíthettek le. A pénteki nap folyamán Hungarikum Borok versenyét tartották, ahol kóstolni is lehetett a Kárpát-medencében jelenleg honos és régi magyar fajtákból készült borokat. A pénteki és szombati nap folyamán fél tizenegykor óriás rétest sütöttek a vendéglátó sátorban.

 

Klikkeljen ide, ha a fentiekkel kapcsolatban további információra van szüksége!
Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök
Kapcsolódó cikkek
„Mondok egy kulcsszót: kiszámíthatóság!” „Mondok egy kulcsszót: kiszámíthatóság!” Axiál Kft. Axiál Kft. Sokoldalú, megbízható traktor a családi gazdaságba Sokoldalú, megbízható traktor a családi gazdaságba
Szalmabálázó gép – eltömődés nélkül Szalmabálázó gép – eltömődés nélkül Veterán traktorok majálisa 2012-ben is Veterán traktorok majálisa 2012-ben is Az őszibúza-vetőmaggal együtt juttatták ki a műtrágyát a földre Az őszibúza-vetőmaggal együtt juttatták ki a műtrágyát a földre
Új Axiál-telephely épült Dombóváron Új Axiál-telephely épült Dombóváron Négy elemből álló Axiál-program a jövő szakembereiért Négy elemből álló Axiál-program a jövő szakembereiért X. Axiál Gépkezelői Olimpia X. Axiál Gépkezelői Olimpia
Folytatódik az Axiál telephelyfejlesztési programja Folytatódik az Axiál telephelyfejlesztési programja Takarékos talajművelés összecsukható tárcsás lazítóval Takarékos talajművelés összecsukható tárcsás lazítóval

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013