With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Hírek / Lehetőség a vidéki vállalkozásban: a tanyató
2013. július 1.    
Lehetőség a vidéki vállalkozásban: a tanyató
Lehetőség a vidéki vállalkozásban: a tanyató

A Tanyató-program támogatja a tanyákon 50-200 köbméteres tavak kialakítását, amelyek alkalmasak haltermelésre, vízi szárnyasok természetes feltételek közötti tartására, de szerepük lehet az öntözésben, a csapadékvíz elvezetésében és a falusi turizmusban is.

turizmus, vidékfejlesztés, vállalkozás, vízgazdálkodás, mezőgazdaság, építés

Halászati Génmegőrzési Kutató, Képzési és Szolgáltatási Programközpontot adtak át kedden Gödöllőn, a „Komplex vidékfejlesztési lehetőségek a vízbázisok hasznosításán keresztül” elnevezésű szakmai tanácskozás keretében.

 

A Halászati Programközpontot a gödöllői Haszonállat-génmegőrzési Központ (HáGK, korábbi nevén KÁTKI), a Szent István Egyetem halgazdálkodási tanszéke, az Aranyponty Zrt. és az Iszapfaló Kft. hozta létre. A partnerek célja olyan komplex szolgáltatási csomag kialakítása a magyar vízbázisok védelmére és hasznosítására, amely hozzájárul a vidék életminőségének és gazdasági potenciáljának növeléséhez.

 

A HáGK és együttműködő partnerei által szervezett szakmai rendezvényen ismertették a Tanyató-programot, amely a Vidékfejlesztési Minisztérium által támogatott kiemelt projekt keretében valósult meg, és gazdája a Halászati Programközpont. A program támogatja a tanyákon 50-200 köbméteres tavak kialakítását, amelyek alkalmasak haltermelésre, vízi szárnyasok természetes feltételek közötti tartására, de szerepük lehet az öntözésben és a csapadékvíz elvezetésében is.

 

A tanácskozáson V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár köszöntő beszédében elmondta: a Vidékfejlesztési Minisztérium évente 20-23 mintaprogramot indít el. A mintaprogramok, kiemelt projektek a vidéki élet egy-egy területére fogalmaznak meg fejlesztési javaslatokat, a tapasztalatok alapján pedig javaslatokat tudnak tenni a kormánynak. Az államtitkár hangsúlyozta azt is, hogy a programok sikeres működéséhez mindig kell egy segítő gazdasági szereplő.

 

Az államtitkár szólt az új halgazdálkodási törvényről is, amely – szabályozott keretek között – lehetővé teszi, hogy a falusi vendéglátásnak is része lehessen a horgász által kifogott hal. V. Németh Zsolt elmondta: tervezik, hogy idén a Tanyató-program megvalósításához a Tanyaprogram részeként lehessen támogatást kérni.

 

Bardócz Tamás, a VM főosztályvezetője az MTI-nek kifejtette: a minimum 50-100 köbméteres tanyató többfunkciós, hiszen szerepe lehet az öntözésben és a belvíz csökkentésében is. Nem tisztán önsegítő program, hanem a gazdasági tevékenységek egyfajta kiegészítése – tette hozzá. A főosztályvezető kiemelte, hogy az új halgazdálkodási törvény már segíti a Tanyató-program megvalósulását.

 

(Forrás: MTI. Kép forrása: godollo.hu, Korondi Judit)

 

Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013