With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Hírek / Magyarországon is van már példa a ...
2013. április 15.    
Magyarországon is van már példa a közösségi mezőgazdaságra
Magyarországon is van már példa a közösségi mezőgazdaságra

A legjobb gazdával is előfordul, hogy tönkremegy a termése, de nem mindegy, hogy ennek a költségeit egyedül kell-e viselnie vagy megoszthatja a vásárlókkal. Egy jobb évben a többlettermésen is osztoznak. Többek között erről is szól a közösségi mezőgazdaság, melyről képzési programot is indított a Tudatos Vásárlók Egyesülete.

mezőgazdaság, vidékfejlesztés, vállalkozás, közösségi gazdálkodás

A közösségi mezőgazdaság különböző modelljei Nyugat-Európa egyes részein már évtizedes tapasztalatra tekintenek vissza, de az utóbbi néhány évben egyre több magyar példát is találni: gazdálkodók és vásárlóik alkotnak közösséget, hogy így segítsék egymást.

 

A hosszú távú elköteleződésért cserébe a termelők biztos megélhetést, a fogyasztók pedig megbízható helyről származó, jó minőségű élelmiszert kapnak.

 

A közösség által támogatott mezőgazdasági rendszerek különböző fajtái (például a dobozrendszerek vagy a bevásárló közösségek) a gyakorlatba ültetik át a fenntartható élelmiszerfogyasztás alapelveit.

 

Mivel környezetkímélő technológiát alkalmaznak, a fogyasztók jó minőségű, egészséges, helyi élelmiszerhez jutnak a bolti bio-árnál olcsóbban, és csökken a környezetterhelésük is a rövid szállítás és a csomagolás mellőzése révén. Ezek a rendszerek egyúttal támogatják a helyi kisközösségek kialakulását, erősítik a lokális gazdaságot, és segítik a vidéki térség fennmaradását.

 

Ma körülbelül négyezer közösség által támogatott mezőgazdasági csoport van a világon, összesen nagyjából másfél millió taggal. Az alapok, azaz a gazda és a tagok közötti bizalmi, partneri viszony, az elköteleződés, szolidaritás mindegyik csoportra jellemző, de a megvalósítások mindenhol a helyi igények mentén alakultak ki.

 

A teljes cikk itt található:

http://tudatosvasarlo.hu/cikk/kozossegi-mezogazdasag-peldak-europabol-es-itthonrol

 

Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013