With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Hírek / Megfordult a trend, már nőtt a ...
2013. szeptember 28.    
Megfordult a trend, már nőtt a gazdálkodók száma
Megfordult a trend, már nőtt a gazdálkodók száma

Sikerült megfordítani a korábbi évek csökkenő tendenciáját, így 2010 óta mintegy 15 ezerrel, közel 350 ezerre nőtt a hivatásszerűen gazdálkodásból élők száma Magyarországon – közölte Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Karcag határában, a Szilágyi Gazdaság húsmarha telepének avató ünnepségén.

mezőgazdaság, vállalkozás, állattenyésztés, szarvasmarha

A miniszter hangsúlyozta: a Hortobágy szélén, világörökségi környezetben működő családi vállalkozás fejlődése is igazolja: van perspektíva az agráriumban, ezen belül pedig az állattartásban.

 

Mindez a statisztikákban is lemérhető, hiszen a kormány agrár- és vidékfejlesztési politikájának köszönhetően sikerült megfordítani a korábbi évek csökkenő tendenciáját, így 2010 óta mintegy 15 ezerrel, közel 350 ezerre nőtt a hivatásszerűen gazdálkodásból élők száma Magyarországon. Emellett egyébként a hazai szarvasmarha-állomány ez idő alatt 15-18 ezerrel gyarapodott. A tárcavezető kiemelte: különösen reményt keltők az idei év első hét hónapjának adatai, amikor ötezerrel bővült az őstermelők köre.

 

Fazekas Sándor elismerően szólt a Szilágyi Gazdaság húsmarha telepén megvalósult beruházásról is. Kifejtette: Ecsezug a karcagi határ legtávolabbi, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei várostól majdnem 20 kilométerre fekvő területe, mely a világörökség részét képező Hortobágyhoz tartozik. Az itteni adottságokat felismerve a Szilágyi-család eredményesen élesztett újjá egy hajdani állattartó telepet, ahol jelenleg húsmarha és gyöngytyúk neveléssel foglalkoznak.

 

Megfordult a trend, már nőtt a gazdálkodók száma

 

Szilágyi János, a gazdaság tulajdonosa az MTI-nek elmondta: 7 éve vásárolták meg a rendszerváltás előtt állami kézben lévő, tejelő juhok tenyésztésére berendezett ingatlant egy olasz tulajdonostól. Az elmúlt 3 évben kizárólag saját erőből 32 millió forint értékű felújítást és technológiai fejlesztést megvalósítva húsmarha-tartásra alakították át a hajdani hodályokat.

 

A 800 hektárnyi legelőt és 100 hektáros szántóterületet is felölelő, az alkalmazottakkal együtt tíz családnak megélhetést biztosító birtokon jelenleg 450 magyar tarka és francia származású Charolais fajtájú anyatehenet, valamint 6 darab Fehér-kék Belga fajtájú tenyészbikát tartanak. Utóbbiból tiszta vérű példányok Magyarországon egyedül itt találhatók – tette hozzá.

 

Jelezte: az említett fajták keresztezéséből születő hízóbikák húskihozatala lényegesen meghaladja a magyar tarka 50 százalék körüli arányát. Az állatok egy évesen elérik az 550, míg két évesen, vágásérett korukra a 6-700 kilós tömeget. A tenyészbikák egy tonnánál is nehezebbek.

 

Beszámolt arról is, khogy ísérletként idén 600 darab gyöngytyúk nevelését is elkezdték, melyeket terveik szerint egy magyar élelmiszerláncnak és éttermeknek értékesítenek majd. Amennyiben a próba sikerrel zárul, 2014-ben az országban egyedülálló módon 4000-6000-re bővítik a gyöngytyúkállományt, és a francia piacon is megjelennének a prémium kategóriába tartozó húsáruval – fogalmazott.

 

(Forrás: MTI, kormany.hu)

 

Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013