With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Megoldások / Megnyílt a Zsámbéki-medence régi gyümölcsfajtáit bemutató ...
2013. szeptember 28.    
Megnyílt a Zsámbéki-medence régi gyümölcsfajtáit bemutató ültetvény Budakeszin
Megnyílt a Zsámbéki-medence régi gyümölcsfajtáit bemutató ültetvény Budakeszin

A természeti értékek megőrzését fontosnak tartó Pilisi Parkerdő Zrt.-nek köszönhetően megnyílt a Budakeszi Tündérkert új, a Zsámbéki-medence régi gyümölcsfajtáit bemutató része. A Vidékfejlesztési Minisztérium ezt a célt a hazai őshonos gyümölcs tájfajták szaporításáról és forgalmazásáról szóló rendelettel segíti – mondta V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a megnyitón.

környezetvédelem, mezőgazdaság, gyümölcs, kertészet

Az államtitkár úgy fogalmazott: a hazai tájfajták megmentése, megőrzése olyan ügy, amit szívesen támogat az ország, a VM is támogatást ad erre a célra az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból, a növényi génmegőrzésre szánt forrásokból. A tárca olyan jogszabályt hozott, hogy a tájfajták szaporítását, forgalmazását egyszerűsített és illetékmentes eljárással lehessen elvégezni – fűzte hozzá.

 

 

 

V. Németh Zsolt hozzátette: ezeknek a fajtáknak a megőrzése nemcsak a biológiai sokszínűség fennmaradását szolgálja, de hozzájuk kapcsolódva fennmaradhatnak a hagyományok, „a megőrzött régi receptek”.

 

Lomniczi Gergely, a Pilisi Parkerdő szóvivője elmondta: a cég a környékbeli gazdák felajánlásai alapján másfél hektáros ültetvényt alapított a Zsámbéki-medence régi, hagyományos gyümölcsfajtáinak megmentésére.

 

Elmondta: a programra 2013 januárjában meghívást kaptak a környékbeli lakosok, gazdák, akik oltóvesszőt küldtek a környékükön található gyümölcsfákról. Számukra a Pilisi Parkerdő Zrt. a megeredt oltványokból átad egy-egy példányt, hogy az egyes fajtákat a fák eredeti származási helyén is elültethessék.

 

(Forrás: MTI)

 

Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013