With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Hírek / Most már biztos, hogy csúszik a ...
2013. április 24.    
Most már biztos, hogy csúszik a KAP átalakítása
Most már biztos, hogy csúszik a KAP átalakítása

A tárgyalások elhúzódása miatt nem tudnák életbe léptetni a Közös Agrárpolitika 2014-es reformjának minden elemét, így átmeneti intézkedéseket tettek közzé. A közvetlen támogatásokat jövőre még a régi rendszerben osztják. Haladékot kapnak a gazdák a támogatások „zöldítéshez” kötésében is.

termőföld, támogatás, finanszírozás, mezőgazdaság

Az Európai Bizottság egy éves átmeneti időszakról szóló terveket jelentett be a Közös Agrárpolitika (KAP) terén, időt adva ezzel a gazdáknak és a kormányzatoknak, hogy felkészüljenek a még el sem fogadott politikák életbe léptetésére. Ennek köszönhetően gazdák milliói, akik a KAP-ból közvetlen kifizetésekhez jutnak, továbbra is eddigi szabályok szerint juthatnak pénzhez, több új szabálytervezet – például amelyek környezetvédelmi szabályokhoz kötnék a direkt támogatásokat – pedig lehet, hogy még egy évvel csúszik.

 

Az Európai Unió tagállami szakminiszterekből álló Tanácsának soros ír elnöksége már januárban elismerte, hogy a KAP, illetve az azt finanszírozó költségvetés elfogadásának lassú tempója miatt a 2014-2020-as reform nem lép időben életbe. A Bizottság ugyan sajtóközleménye szerint optimista, hogy a tárgyalásokat a társ-döntéshozó Tanács és az Európai Parlament között a terveknek megfelelően június végéig, a féléves ír elnökségének befejezéséig lezárhatják, Dacian Cioloş mezőgazdasági biztos szerint ugyanakkor még siker esetén sem lenne reális, hogy a tagállamok felkészüljenek az új szabályokra. „A közvetlen kifizetések mottója ’meglévő szabályok, új költségvetés’ lesz, mivel fontos, hogy a Kifizető Ügynökségeknek legyen idejük a szükséges adminisztratív intézkedéseket megtenni és garantálják az EU-alapok megfelelő kezelését, a gazdák pedig tisztában legyenek az új szabályokkal és ne kényszerítsük őket bele valami újba, mielőtt az készen lenne” – nyilatkozta Dacian Cioloş.

 

A haladék többek között a közvetlen kifizetésekre vonatkozik, így 2015 elejéig még biztosan nem egységesítik a hektáronkénti támogatások kétféle európai uniós módszerét (Magyarország az Egységes Területalapú Támogatási Rendszert (SAPS) használja), és a különleges támogatások szabályai sem változnak. A gazdák így legalább egy év haladékot kapnak az olyan vitatott reformcsomag-elemek alól is, mint a „zöldítés”, azaz hogy nem kötik a területalapú támogatások 30 százalékát különféle természetvédelmi intézkedésekhez. Részben a közvetlen kifizetések átalakításának csúszásával indokolta a testület, hogy bizonyos vidékfejlesztési támogatások rendszere is csak 2015-től változik.

 

A javaslat szövege magyarul az alábbi linken érhető el:

http://ec.europa.eu/agriculture/cap-post-2013/legal-proposals/transitional/com2013-226_hu.pdf

 

(Forrás: mnvh.eu, euractiv.com, Vidékfejlesztési Minisztérium)

 

Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013