With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Hírek / Nagyobb védelmet kapnak a vetőmagtermesztők
2013. november 21.    
Nagyobb védelmet kapnak a vetőmagtermesztők
Nagyobb védelmet kapnak a vetőmagtermesztők

Magyarország ökológiai adottságai, vetőmag-termelési és -feldolgozási tradíciója és tapasztalatai, valamint a logisztikai előnyök a hazai mezőgazdaság egyik legsikeresebb ágazatává tették a vetőmag-előállítást. A vetőmag-termőterület és a -termelési kapacitások bővítése nemzetgazdasági és kiemelt élelmezésbiztonsági érdek – olvasható a VM közleményében.

mezőgazdaság, növénytermesztés, vetőmag

Mint a Vidékfejlesztési Minisztérium által közzétett sajtóközlemény írja:

„E célok elérése érdekében a kormány a növényfajták állami elismeréséről, valamint a szaporítóanyagok előállításáról és forgalomba hozataláról szóló törvény módosításának kezdeményezése révén mind a vetőmag-előállításhoz szükséges védőtávolságok érvényesítése, mind a vetőmag szaporítási zárt körzet létesítése során a jelenleginél nagyobb védelmet kíván nyújtani a vetőmagtermesztőknek.

best replica watches

A vetőmag-előállítás egyik feltétele a szakmailag indokolt és az Európai Unió által is előírt izolációs távolságok betartása miatt az összefüggő, nagyobb földterületek megléte, mely a szétszabdalt hazai tulajdoni viszonyok miatt egyes térségekben gyakran nehézségekbe ütközik.

 

A termelés biztonsága miatt szerződés köthető a vetőmag-előállító és a termelési hely körüli többi területet használó gazdálkodó között, melynek tartalmaznia kell a termelő gazdasági tevékenységének korlátozásával kapcsolatos kötelezettségeket – mint például a vetőmag-szaporítást veszélyeztető növényfajok és -fajták termesztésétől való tartózkodást, valamint az ebből eredő eredménykiesés arányos ellentételezésének módját és mértékét.

 

A törvény rendezi a vetőmag-előállítók és a többi földhasználó közötti viták rendezésének módját is. A korlátozás, illetve a zárt körzeten belüli egyes növényi kultúrák termesztésére vonatkozó tilalom betartását immár a növénytermesztési hatóság ellenőrzi és elrendeli a növényállomány megsemmisítését, ha a korlátozás, illetve a tilalom ellenére a zárt körzeten belül tiltott növényfaj egyedeinek eltávolítása elmaradt.

 

A tervezet lényeges új rendelkezése a géntechnológiával módosított szervezetet tartalmazó, szennyezett vetőmag fogalmának meghatározása, melynek révén erősödik a 2012. január 1-től hatályos új Alaptörvény Magyarország GMO-mentes mezőgazdaságának fenntartásáról szóló célkitűzése.

 

A törvénymódosítás kiterjed még a géntechnológiával módosított szervezettel szennyezett szaporítóanyag felhasználása miatt károsult termelők kárenyhítésének törvényi szintű feltételeinek rögzítésére, valamint tartalmazza a tájfajtákra, a zöldség és gyümölcsfajták forgalmazására vonatkozó uniós irányelvek átültetéséhez szükséges módosításokat is.”

 

(Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium)

 

Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013