With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Hírek / Negyvenhat szakképző iskolát vesz át a ...
2013. április 15.    
Negyvenhat szakképző iskolát vesz át a VM
Negyvenhat szakképző iskolát vesz át a VM

A Vidékfejlesztési Minisztérium 46 szakképző intézmény fenntartását veszi át 2013. augusztus 1-jétől. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter 2013. március 29-én írt alá megállapodást Balog Zoltánnal, az emberi erőforrások miniszterével az agrárszakképző iskolai hálózat kialakításáról.

mezőgazdaság, élelmiszeripar, szakképzés

Az intézmények átvételének részleteiről a felek 2013. május 31-ig állapodnak meg: a szerződés többek között kiterjed majd a zavartalan működtetés, így különösen a pedagógusok bér- és járulékterheinek, valamint a szakképző iskolák és feladatellátási helyek üzemeltetési költségeinek biztosítására.

 

(Mint arról korábban beszámoltunk, a földforgalmi törvény korábbi tervezetésnek módosítása azt szolgálta, hogy a szakképző iskolák földhöz jutására is lehetőség nyíljon – a törvényalkotó ezzel is a mezőgazdasági szakképzés erősítését, tangazdaságok létrehozását kívánja támogatni.)

 

A 46 átveendő intézmény listája innen letölthető: atveendo intezmenyek.pdf

 

Simon Attila István helyettes államtitkár 2013. április 12-én a minisztérium épületében fogadta a Vidékfejlesztési Minisztérium fenntartása alá kerülő 46 szakképző iskola vezetőjét. A találkozón a jelenlegi fenntartó, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KIK) elnöke, Marekné dr. Pintér Aranka, valamint a megyei tankerületi igazgatók is jelen voltak. A meghívottakat a helyettes államtitkár tájékoztatta a szakképzési rendszer változásairól, a fenntartó-váltás jogi hátteréről és a közeljövő feladatairól.

 

Az elkövetkező hetekben a minisztérium szakemberei valamennyi érintett iskola vezetőjével külön is találkoznak, hogy pontos képet kapjanak a szakképző intézmények jelenlegi helyzetéről, kötelezettségeiről és az ott folytatott agrár-szakképzésről.

 

Ennek a folyamatnak az eredménye – a már a Darányi Ignác Tervben is megfogalmazott elképzelés –, hogy 2013. szeptember 1-jétől az agrár-szakképzés felügyelete és irányítása, valamint az agrár-intézményhálózat fenntartói joga a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz kerül, ezzel is erősítve azt a kormányzati szándékot, hogy a mezőgazdasági szakképzés színvonala emelkedjen, versenyképes bizonyítványt adjon a jövő nemzedékének, visszaállítva az agrárium becsületét és tiszteletét - írja a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény.

 

(Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium)

 

 

 

Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013