With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Megoldások / Aszálykárok idején nyitottabbá válik a piac ...
2012. szeptember 20.    
Aszálykárok idején nyitottabbá válik a piac az új, internetes kereskedési formára
Aszálykárok idején nyitottabbá válik a piac az új, internetes kereskedési formára

A Magro.hu piackutatási adatai bizonyítják, hogy már a mezőgazdaságban is van egy számottevő réteg, amely az internetes kereskedést választja terményei egy részének értékesítésére. Érdekes tény, hogy piaci zavaroknál, például az aszály által okozott terményhiány esetén nagymértékben megnő a nyitottság az új – akár az internetes kereskedés által kínált – megoldásokra.

MagroPontHu Kft.
kereskedelem

A kukorica betakarítása néhány megyében már megkezdődött. Néhol csak pár nap múlva kezdik a munkát, és vannak országrészek, ahol az aszálykár olyan mértékű volt, hogy betakarításról nem is beszélhetünk. A kukorica felvásárlási ára jelenleg 60-65 ezer forint tonnánként, de akár 80-90 ezer forintra is drágulhat. Sok termelő és állattartó komoly kárvallottja ennek az aszályos időjárásnak, és kemény döntés előtt áll.

A termelőknek ugyanis néhol legalább negyven százalékos hozamkieséssel kell számolniuk, amit a kukorica áremelkedése sem tud kompenzálni. Az állattartóknak pedig akár huszonöt százalékkal is emelkedhetnek a beszerzési költségeik, és félő, hogy csökkenteniük kell az állatállományukat.

A becslések szerint nem szokványos terméskieséssel kell számolnunk, hanem annál lényegesen nagyobbal. Egy biztos, akár termelőről, akár állattartóról van szó, nagyon kell figyelniük, hogy a legmagasabb árat kaphassák a terményeikért, vagy a lehető legolcsóbban jussanak kukoricához.

Hogyan tud ebben a Magro.hu segíteni?

On-line kereskedés kukoricával

A Magro.hu piackutatási adatai bizonyítják, hogy már a mezőgazdaságban is jelen van egy számottevő réteg, amely az internetes kereskedést választja terményei egy részének értékesítésére. Különösen érdekes tény, hogy egy-egy piaci zavarnál, például aszály által okozott terményhiány esetében az emberek kivárnak, és nyitottak minden olyan megoldásra, ami kisegíti őket szorult helyzetükből.

Téves ezért az a feltételezés, hogy a mezőgazdaság olyan iparág, ahol az internetes kereskedelem még nem nyert teret. Az agrárium szereplőinek jelentős hányada már átlagos internetezési szokásokkal rendelkezik, bár tény, hogy vannak, akik még a gyermekeik segítségével kereskednek a világhálón.

A Magro.hu adatai alapján a fő problémát sokkal inkább a meglévő internetes mezőgazdasági oldalak okozzák, mivel az interneten jórészt apróhirdetési oldalakon tudnak csak nagy tételben hirdetni. Ezek működési elve gyakran ad bizalmatlanságra okot: az apróhirdetésekben sokszor nincsenek konkrét árak az ajánlatok mellett, illetve nem tudják a felek, hogy pontosan kivel állnak szemben.

Ezzel szemben a Magro.hu online mezőgazdasági piactéren kötelező az ár megjelölése, és csak ellenőrzött szereplők vehetik igénybe a piacteret. Ajánlatfeltöltés előtt a regisztráció során a felhasználóknak meg kell adni minden hivatalos adatot és így a felek néhány kattintással azonnal láthatják, hogy aktuálisan ki mennyiért keresi, illetve kínálja terményét, jelen esetben a kukoricát.

Az sem mellékes tény, hogy a piactérre kukoricaajánlatot feltöltők hirdetéseit naponta akár több ezer fél láthatja, amely a jelenleginél sokkal nagyobb lehetőséget teremt mind a jó áron történő eladásra, mind a vételre.

Tehát függetlenül attól, hogy közvetlenül a termőföldről, vagy raktáron keresztül értékesít a termelő, az oldalon keresztül sokkal több vevőt tud elérni, mint a hagyományos módon, valamint megtalálhatja a lehető legjobb árat terményéért.

A 4 hónappal ezelőtt indult piacteret eddig már 35 ezren keresték fel, napi szinten elérte az 1300 látogatást, és 1450 regisztrált tagja van (eladó és vevő). Jelenleg összesen 210 eladási és vételi ajánlat található a Magro.hu oldalán.

A számok tükrében is elmondható tehát, hogy megérett a piac az új kereskedési formára, van igény a termény- és állatfeltöltésre, különösen, amikor az agráriumot zavarok sújtják.

(Forrás: Magro.hu-sajtóközlemény)

 

Klikkeljen ide, ha a fentiekkel kapcsolatban további információra van szüksége!
Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök
Kapcsolódó cikkek
Online piactér a mezőgazdaságban: Magro.hu Online piactér a mezőgazdaságban: Magro.hu MagroPontHu Kft. MagroPontHu Kft. Az adózást is figyelembe veszi az online mezőgazdasági piactér Az adózást is figyelembe veszi az online mezőgazdasági piactér
Hogyan kereskedjünk sikeresen a mezőgazdaságban? Hogyan kereskedjünk sikeresen a mezőgazdaságban?

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013