With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Megoldások / Online piactér a mezőgazdaságban: Magro.hu
2012. július 2.    
Online piactér a mezőgazdaságban: Magro.hu
Online piactér a mezőgazdaságban: Magro.hu

A mezőgazdaság és az e-kereskedelem lehetőségeit ötvözi a napokban elindult online piactér, a Magro.hu. Szinte minden mezőgazdasági termény és haszonállat értékesítését támogatja, összeköti a termelőket, a viszonteladókat, a feldolgozókat, a gyártókat, és nagyobb árbevételhez juttathatja őket.

MagroPontHu Kft.
kereskedelem

Különlegessége, hogy automatizálja az adásvételi folyamatokat, azaz az eladók és a vevők csak feltöltik ajánlataikat és a piactér mindent intéz számukra. Jelenleg nincs a magyar piacon a Magro-hoz hasonló, a kereskedést automatizált folyamatokkal támogató piactér – írja a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközlemény.

A mezőgazdaság teljesítménye döntően járult hozzá a GDP növekedéséhez, az e-kereskedelem pedig változatlanul a gazdaság legdinamikusabban fejlődő területe, amely töretlenül növekszik, dacolva a válsággal. A két húzóágazat metszetében hozta létre a MagroPontHu Kft. a Magro.hu online piacteret.

A Magro.hu speciálisan a mezőgazdaságra tervezett online piactér. Főként gabonafélék, szántóföldi- és takarmánynövények, valamint állatok kereskedelmét segíti, de egyéb mezőgazdasági termékek (pl. zöldségek, gyümölcsök) adásvételét is támogatja.

A piactér megnyitását bő 1 éves tervezőmunka előzte meg. A cég először egy országos reprezentatív piackutatást végzett több száz termelő és felvásárló körében, majd stratégiai és üzleti tervet készített, amelyet az informatikai specifikáció és rendszerfejlesztés követett.

A Magro.hu azzal a trenddel megy szembe, hogy a mezőgazdasági kereskedés egysíkúan, sokszor átláthatatlanul működik, az emberek nem jutnak elég információhoz, ezért gyakran rossz döntéseket hoznak” – idézi a közlemény mondta Bóné Tímeát, a Magro.hu piactér tulajdonosát. „A piactéren csak ellenőrzött cégek, egyéni vállalkozók és őstermelők szerepelhetnek, akik az adásvétel után kötelezően értékelik egymást, s mi ebből egy úgynevezett bizalmi indexet számolunk. Ez az eszköz hozzájárul majd az iparágban hagyományosan alacsony bizalom megerősödéséhez.”

A Magro.hu online megközelítésben szemléli a mezőgazdasági értékesítést, és hozzáférést ad a magyar mezőgazdasági termelőknek és felvásárlóknak egy non-stop működő piachoz. A termelők így akkor érhetik el a vevőket, amikor az nekik leginkább megfelel és folyamatosan értesülhetnek a terményükre és haszonállataikra érkező ajánlatokról e-mailen, sms-ben és szöveges rendszerüzeneten keresztül.

Tehát függetlenül attól, hogy közvetlenül a termőföldről, vagy raktáron keresztül értékesít a termelő az adott időszakban, az oldalon keresztül sokkal több vevőt tud elérni, mint a hagyományos módon, valamint megtalálja a lehető legjobb árat terményéért.

A 4 héttel ezelőtt elindult piactér már elérte a napi 300 látogatót, 410 regisztrált tagja van (eladó és vevő), és jelenleg összesen 96 eladási és vételi ajánlat található rajta. Az oldal nem szezonálisan működik, minden évszakban lesznek üzletkötések rajta keresztül, a közelgő aratás pedig, várhatóan még inkább megnöveli majd az érdekelődést a piactér iránt.

Jelenleg kb. 200 fajta termény és állatfajta tölthető fel összesen 11 kategóriában, de folyamatosan bővül a terménylista az igényeknek megfelelően.

 

Az agrárszervezetek és piaci szereplők reakciója

Az iparági szervezetek nagyon pozitívan reagáltak a Magro.hu szolgáltatására. A MAGOSZ és a MOSZ támogatja és számos helyen teret ad a bemutatkozásnak, a fiatal gazdákat tömörítő AGRYA pedig fontos kezdeményezésnek tartja a piacteret.

A piac egyik nagy szereplője, a növénytermesztéssel és állattenyésztéssel is foglalkozó mezőségi vállalat, a Mezőfalvai Zrt. vezérigazgatója, Zászlós Tibor szerint: „Az oldalon azok a szereplők lesznek sikeresek, akik nyitottak az új megoldásokra, nem ülnek a babérjaikon és nem csak szemlélik, hogyan viszik el mások a jó üzleteket, hanem törekednek arra, hogy kibővítsék a partnerkörüket, és jobb áron kereskedjenek. Én mindenképpen fontosnak tartom a piacteret, mert úgy gondolom, hogy már megérett a mezőgazdasági piac is a Magro.hu-ra.”

Az e-kereskedelem egyik meghatározó szereplője, a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület elnöke, Kis Ervin Egon hasonlóképpen nagyon innovatív kezdeményezésnek tartja a Magro-t. „Én úgy látom, hogy a Magro.hu az utóbbi évek egyik legígéretesebb kezdeményezése. Minden lehetősége megvan arra a csapatnak, hogy sikerre vigye a piacteret, nagyon jó a modell, és segíti a transzparenciát is a mezőgazdaságban.”

 

 

A MagroPontHu Kft.-ről:

A szolgáltatással azonos nevű cég 2012-ben alakult, előtte projektcégként működött. 3 magyar magánszemély tulajdona, akik mezőgazdasági és online marketing háttérrel is rendelkeznek.

 

Klikkeljen ide, ha a fentiekkel kapcsolatban további információra van szüksége!
Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök
Kapcsolódó cikkek
MagroPontHu Kft. MagroPontHu Kft. Aszálykárok idején nyitottabbá válik a piac az új, internetes kereskedési formára Aszálykárok idején nyitottabbá válik a piac az új, internetes kereskedési formára Az adózást is figyelembe veszi az online mezőgazdasági piactér Az adózást is figyelembe veszi az online mezőgazdasági piactér
Hogyan kereskedjünk sikeresen a mezőgazdaságban? Hogyan kereskedjünk sikeresen a mezőgazdaságban?

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013