With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Pályázatok / Pályázat szociális földprogramok támogatására
2013. május 14.    
Pályázat szociális földprogramok támogatására
Pályázat szociális földprogramok támogatására

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő „A szociális földprogramok megvalósításának támogatására” néven (SZOC-FP-13 kódszámmal) mezőgazdasági célú szociális pályázatot írt ki. A pályázat célja a helyi munkanélküliség csökkentése, a foglalkoztatás elősegítése, valamint a feketegazdaság visszaszorítása.

pályázat, vidékfejlesztés, településfejlesztés

Pályázók köre:

 • települési önkormányzat
 • települési önkormányzatok jogi személyiséggel rendelkező társulása
 • települési roma/cigány nemzetiségi önkormányzat
 • önkormányzati részesedéssel működő, közfeladatot ellátó nonprofit gazdasági társaság
 • önkormányzatok által alapított közhasznú vagy kiemelkedően közhasznú minősítéssel rendelkező civil szervezetek, alapítványok és ezek szövetségei
 • egyház, egyházi jogi személy
 • „B” és „C” komponens esetében szociális szövetkezetek

 

A rendelkezésre álló keretösszeg: 250 000 000 Ft. A támogatás folyósítása egy összegben, előfinanszírozás formájában történik.

 

Az alább felsorolt szempontok figyelembevételét és tevékenységek végzését támogatják:

 • Erdészeti és mezőgazdasági fahulladékok, melléktermékek összegyűjtése, feldolgozása.
 • Bio- és megújuló energiafelhasználás elősegítése, alternatív fűtési anyagok (pl.: biobrikett) előállítása. Termékek feldolgozása, gyümölcs- és zöldségfeldolgozással (aszalás, lekvár főzés, tökmagolaj sajtolás stb.) kapcsolatos szolgáltatás, finomított olaj gyártásával kapcsolatos szolgáltatás, tökmagolaj sajtolás, virágkötészeti alap- és segédanyagok gyártása.
 • Korszerű és házias ételek készítése, kiszállítása.
 • Építőipari tevékenységhez kapcsolódó építőanyag előállítás.
 • Szociális bolthálózat működtetése.
 • Bio-élelmiszerek előállítása, száraztészta készítés kézi és gépi eljárással.
 • Gyümölcsfeldolgozás, gyümölcslé-készítés és értékesítés.
 • Háziipari kézműves és iparművészeti termékek előállítása (pl. kukoricacsuhéból papucskészítés, bőrdíszműves termékek, többféle hulladék anyagból művészi tervezésű használati és ajándéktárgyak készítése stb.).
 • Fűszernövények termelése, feldolgozása, értékesítése.
 • Helyi tájékoztatás költségei.

 

Kategóriák

 

„A” komponens: Közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó szociális földprogram alprojekt

 

Az alprojekt célja a szociális földprogram működtetése az állam közfoglalkoztatásra irányuló törekvéseivel összhangban: a nyilvántartott álláskeresők, elsősorban a foglalkoztatást helyettesítő támogatásban résztvevők munkavállalásának elősegítése, az értékteremtő munka biztosításával közfoglalkoztatásra irányuló jogviszony keretében. A feladat végrehajtását vállaló nyertes pályázók növénytermesztési és állattartási/tenyésztési projektet elsődlegesen közétkeztetést végző konyha ellátása céljából hajtanak végre. A téli időszakban (2013. december – 2014. február közötti időszak) a program keretében alkalmazott közfoglalkoztatottak a szabad kapacitás erejéig a településen mutatkozó más helyi közösségi célú önkormányzati feladatot is végezhetnek.

 

„B” komponens: Eszközbeszerzési és -fejlesztési alprojekt

 

Az alprojekt célja a 2008 és 2012 között, legalább 2 évben szociális földprogramban résztvevő, mezőgazdasági termelést is folytató szervezetek piacra jutását elősegítő eszközbeszerzésre, fejlesztésre irányuló támogatása, amelyek az előállított javak piac útján történő értékesítésével járulnak hozzá a helyi gazdasági élet élénkítéséhez, a foglalkoztatási szint növekedéséhez, a szervezet munkájában részt vevő szociálisan hátrányos helyzetű inaktív, vagy tartósan alacsony jövedelmű emberek életminőségének javításához, szociális és munkaerő-piaci integrációjához.

 

A feladat végrehajtását vállaló nyertes pályázók növénytermesztési és állattartási, -tenyésztési projektek megvalósításával összefüggő mezőgazdasági termékfeldolgozást, értékesítést szolgáló tárgyi eszközbeszerzéséhez igényelhetik a támogatást.

 

A szociális bolt létrehozását, működtetését és a helyben termelt élelmiszer alapanyagok, áruk értékesítését vállaló szervezetek a pályázat elbírálásánál előnyt élveznek. Ez esetben a szociális bolt működtetéséhez szükséges tárgyi eszközök beszerzéséhez is igényelhetnek támogatást.

 

„C” komponens: Kertkultúra és kisállattartási alprojekt

 

Benyújtási határidő: 2013. május 29. 24:00 óra

 

A pályázati kiírás itt található:

http://www.emet.gov.hu/tarsadalmi-felzarkozas-szocialis-kohezio-igazgatosag/szocialis-foldprogram/emberi-eroforrasok

 

Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013