With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Hírek / Romlott az élelmiszer-kiskereskedelem jövedelmezősége
2013. március 26.    
Romlott az élelmiszer-kiskereskedelem jövedelmezősége
Romlott az élelmiszer-kiskereskedelem jövedelmezősége

A magyarországi élelmiszer-kereskedelem, azon belül is leginkább az élelmiszer-kiskereskedelem jövedelmezősége romlott 2005 és 2010 között, és ez a negatív tendencia főképp a nagyobb cégeket jellemezte – derül ki az Agrárgazdasági Kutató Intézet által publikált kötetből.

élelmiszeripar, kereskedelem, vállalkozás

A magyarországi élelmiszerkereskedelem új szakaszába lépett a 2000-es évek második felében. A piac telítődött, új láncok már nem kívánnak megtelepedni, sőt, sok jel mutat rá, hogy megkezdődött a harc a piac újrafelosztásáért. Mindez természetesen kihatott a kereskedelmi szektor jövedelmezőségére is. A pénzügyi adatok alapján bebizonyosodott, hogy a magyarországi élelmiszer-kereskedelem, azon belül is leginkább az élelmiszer-kiskereskedelem jövedelmezősége romlott 2005 és 2010 között és ez a negatív tendencia főképp a nagyobb cégeket jellemezte – mindez Az élelmiszer-kereskedelem termelékenysége és jövedelmezősége című kötetből derül ki, amit az Agrárgazdasági Kutató Intézet jelentetett meg a közelmúltban. (Szerzők: Jankuné Kürthy Gyöngyi, Stauder Márta, Györe Dániel.)

 

A kutatók az élelmiszer-kereskedelem termelékenységét és jövedelmezőségét vizsgálták klasszikus pénzügyi elemzési módszerekkel. Ehhez a NAV társas vállalkozások adóbevallásain alapuló adatbázisát dolgozták fel a 2005–2010. évi időszakban. Az elemzés során külön-külön vizsgálták a nagy- és kiskereskedelmet, az egyes szakágazatokat, méret szerinti bontásban a vállalatcsoportokat, a kiskereskedelem esetében pedig az egyes bolttípusokat is. A fő pénzügyi adatok áttekintésén, pénzügyi mutatók számításán túl a jövedelmezőségre ható tényezőket (fogyasztás, kereslet, piaci verseny, koncentráltság, szabályozás) is áttekintették. Továbbá nemzetközi összehasonlításban is felmérték a magyarországi élelmiszerkereskedelem termelékenységi és jövedelmezőségi mutatóit.

 

Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013