With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Megoldások / Sertésszaporítóanyag-előállító állomás épült Mohácson
2013. július 1.    
Sertésszaporítóanyag-előállító állomás épült Mohácson
Sertésszaporítóanyag-előállító állomás épült Mohácson

Átadták a Kantel Kft. 140 millió forintból épült sertésszaporítóanyag-előállító állomását Mohácson. Czerván György államtitkár hangsúlyozta: a mohácsi fejlesztés szinkronban van a kormányzatnak azzal a középtávú céljával, hogy az agrárium szerkezetén belül az állattenyésztés aránya a jelenlegi 34 százalékról 50 százalékra emelkedjen.

mezőgazdaság, vállalkozás, állattenyésztés, sertés

Erre azért is szükség van, mert az állattartás bővülése, a feldolgozóipar fellendülése növeli a foglalkoztatást – tette hozzá.

 

Ehhez a kormányzat a nemzeti költségvetésből 2013-ban igyekszik a tavalyi szinten biztosítani az állatjóléti és a többi sertéstartókat is érintő nemzeti támogatásokat, és megkezdte azok brüsszeli engedélyeztetését a 2014-2020-as európai uniós költségvetési időszakra – mondta.

 

Horváth István, Szekszárd fideszes polgármestere, a sertésprogram végrehajtásáért felelős miniszteri megbízott emlékeztetett arra, hogy az elmúlt húsz évben a korábbinak mintegy harmadára esett vissza a hazai sertések száma, s a kormány azt tervezi, hogy a jelenlegi kevesebb, mint 3 milliós létszámot 4-5 éven belül a duplájára emeli. Elmondta: az ehhez szükséges szakmai, hatósági háttérfeltételek megteremtése mellett a sertéságazati állatjóléti támogatásokat tavaly 6 milliárdról 7,2 milliárd forintra emelték és több önkormányzat milliárdos tőkeemeléssel erősített meg húsipari cégeket.

 

Horváth István szerint a hazai sertéságazat nehéz helyzete miatt a szervezetlenség és az alacsony jövedelmezőség miatt is okolható, de növekedési pályára állhat, ha versenyképessé válik. A miniszteri megbízott úgy vélte: ehhez komoly előrelépést kell elérni a genetikában, az infrastruktúra fejlesztésében és az ágazati szereplők szervezett együttműködésében.

 

Szólt arról, hogy idén a sertésstratégia megvalósítására szánt forrásokból elindul a sertéságazat nyilvántartási rendszerének teljes megújítása és egy olyan minőségi sertéshús program került kidolgozásra, amely hozzájárulna a hazai sertéshús-fogyasztás és az exportpiacok növeléséhez. Horváth István megjegyezte: Magyarországon a személyenkénti éves sertéshúsfogyasztás 25-26 kilogramm, míg Ausztriában 58, Dániában 60 kilogramm felett van.

 

Straub István, a magyar tulajdonú cég ügyvezetője elmondta, hogy a 60 kan tartását biztosító létesítményben steril körülmények között, korszerű berendezések használatával évente 20-25 ezer koca megtermékenyítéséhez elegendő, kiváló minőségű szaporítóanyagot nyernek, amellyel a cég 400-450 ezer hízósertés születéséhez járul hozzá.

 

Hozzátette: a tavaly alakult Kantel Kft. a beruházást saját forrásból és hitelből fedezte, a szaporítóanyagot elsősorban tulajdonosának, a 10 ezer kocát birtokló Magyar Sertés Kft.-nek állítja elő. A cél, hogy a vállalat olyan genetikai tulajdonságú, kiváló húsú sertéseket tarthasson, amelyek kevesebb költséggel, rövidebb idő alatt nagyobb súlygyarapodást érnek el.

 

(Forrás: MTI)

 

Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013