With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Pályázatok / Támogatást kaphatnak az aflatoxin-fertőzés miatt károsultak
2013. május 17.    
Támogatást kaphatnak az aflatoxin-fertőzés miatt károsultak
Támogatást kaphatnak az aflatoxin-fertőzés miatt károsultak

A tej aflatoxintartalmának, valamint a takarmányok megelőző vizsgálatához, az aflatoxinnal szennyezett tej ártalmatlanításához, valamint a szennyezett tej miatt bekövetkezett kár részbeni kompenzálására kaphatnak vissza nem térítendő, egyszeri támogatást a tejtermelők, a tejtermelői csoportok és tejfeldolgozók.

mezőgazdaság, állattenyésztés, élelmiszeripar, pályázat, tej

A Vidékfejlesztési Minisztérium költségvetésében 250 millió forintot különítettek el a támogatásra. A kérelmeket 2013. június 17-éig, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) kell benyújtani a hivatal honlapján közzétett nyomtatványon.

 

Káruk részbeni kompenzálására igényelhetnek támogatást a tejtermelők vagy -feldolgozók, ha a kukoricát vagy az abból származó terméket alapanyagként tartalmazó takarmányt bevizsgáltatták, illetve az élelmiszeripari célú felhasználásra szánt tej aflatoxin kimutatására irányuló laboratóriumi vizsgálatát elvégeztették. De ugyancsak támogatásra tarthatnak igényt a szennyezett tej ártalmatlanításából adódó kár részbeni kompenzálására is a tejtermelők és a gazdák. A támogatás mértéke az ártalmatlanított tej után literenként 30 forint, továbbá az ártalmatlanítás költségeinek, illetve a tej és a takarmány laboratóriumi vizsgálatával kapcsolatos költségek 50 százaléka.

 

Magyarországon naponta 4,0-4,5 millió liter tejet termelnek. Ebből a mennyiségből a becslések szerint januárban és februárban összesen mintegy 1,2 millió litert kellett megsemmisíteni a határértéket meghaladó aflatoxin-szennyezettség miatt. Az aflatoxin nevű gombamérget a takarmány - például a kukorica, a penésszel fertőzött széna - hordozhatja, ennek közvetítésével jut az állatokba. A tehenek a tejjel együtt ürítik a gombamérget, amely a határértéket meghaladó mennyiségben káros lehet az emberre.

 

(Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium)

 

Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013