With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Kiemelt ajánlatok / Tartós, esztétikus, gyorsan építhető könnyűszerkezetes rendszerek
2012. szeptember 26.    
Tartós, esztétikus, gyorsan építhető könnyűszerkezetes rendszerek
Tartós, esztétikus, gyorsan építhető könnyűszerkezetes rendszerek

A mezőgazdaságban számos funkcióra adnak szakmailag megbízható és gazdaságos megoldást a Lindab-termékek és -rendszerek. A konkrét technológiai folyamatoknak (növénytermesztés, gyümölcstárolás, állattartás, feldolgozás stb.) megfelelően különböző épülettípusok jöhetnek szóba, ahol a Lindab-rendszerek előnyei kihasználhatók.

Lindab Kft.
építés, csarnok

Általános követelmény szokott lenni a mezőgazdasági épületekkel szemben a nagy méret, a nagy fesztávok áthidalása, a gyors és egyszerű kivitelezés – mindezek a Lindab könnyűszerkezetes rendszerekkel teljesíthetők. További speciális követelményeket támasztanak az agrártechnológiából származó környezeti igénybevételek (pl. ammóniatartalom, kipárolgó vegyületek, esetlegesen agresszív kemikáliák stb.), amelyek helyes figyelembevételéhez az épülettervezésben, a megfelelő építőanyagok kiválasztásában szaktervező bevonása szükséges. A Lindab acéltermékek alapanyaga minden esetben korróziógátló tűzihorganyzással ellátott (standard a 275g/m2 mennyiségű cinkréteg), nagyszilárdságú acél, amire terméktípustól függően többrétegű, színes festékbevonat kerül. Ennek nemcsak esztétikai jelentősége van, hanem további műszaki védelmet (UV-állóság, kopásállóság) és hosszabb élettartamot (átlagos környezeti hatás mellett legalább 50-60 év) is nyújt. Az agresszív környezetben való alkalmazásukat általában kerülni kell, illetve csak körültekintő, alapos szaktervezés mellett történhet. A Lindab komponens termékek, alrendszerek más anyagú épületszerkezettel is hatékonyan társíthatók, kombinálhatók, ami lehetővé teszi a „vegyes” rendszerű épületek hatékony, optimális kialakítását is.

Tartós, esztétikus, gyorsan építhető könnyűszerkezetes rendszerek

 

Konkrét példák mezőgazdasági épületekre

Egyszerű szigeteletlen épületek (pl. fedett tárolók, gépszínek, hidegraktárak, gabonatárolók) megvalósítására kiváló megoldást nyújtanak az egyszerű trapézlemez profilokkal burkolt acélvázas csarnokok, ahol a nagy méretek lefedése könnyű önsúly, nagy teherbírás, gyors szerelhetőség és esztétikus megjelenés mellett történhet. Az acélburkolatú épületeknél különös figyelmet kell fordítani a páratechnikai tervezésre, a párakicsapódás veszélyére. Itt kell megemlíteni a speciális, páramegkötő filcréteggel gyártott Lindab tetőlemezeket, amelyek a belső felületen kicsapódó kondenzvizet magukba szívják, megtartják, így megakadályozzák a lecsepegést. A filces lemezek megfelelő működése, hosszú élettartama érdekében gondoskodni kell a belső tér megfelelő kiszellőztetéséről (természetes vagy gépi), valamint karbantartásáról, hogy ne telítődjön a filcréteg porral, szennyeződéssel (pl. gabonatárolók esetén).

Állattartásra szolgáló épületeknél (pl. sertéshízlalda, istálló, lovarda stb.) legfontosabb a technológiához való igazodás, mind az alkalmazott anyagok, mind az épület méretei, funkcionális elrendezése tekintetében. A speciális korrozív, agresszív környezeti hatásokra kiemelt figyelmet kell fordítani. A Lindab tűzihorganyzott acél szerkezetek fokozott korrózióvédelme itt is nagyon előnyös, de a közvetlen érintkezést kerülni kell az agresszív anyagokkal (pl. ammóniával). Egyik optimális épületszerkezeti megoldás erre a funkcióra a szilikát anyagú függőleges teherhordó szerkezetekkel (vasbeton pillérrel, téglafallal) kombinált könnyű acél rácsostartós rendszer, ahol a tetőhéjazat és a hőszigetelt paneles vízszintes álmennyezet között lehetőség van megfelelő kiszellőztetésre, gépészeti rendszerek elvezetésére.

Feldolgozó-, kiszolgálóépületeknél általában legmegfelelőbb megoldást a komplett, hőszigetelt burkolattal ellátott acél vázszerkezetű csarnoképület nyújt, kisebb méreteknél (~100-300 m2 alapterület) az SBS épületrendszer, nagyobb méreteknél a Systemline csarnokrendszer. Belső térelválasztásra, közbenső szintosztásra szintén rugalmas megoldásokat kínálnak a Lindab könnyűszerkezetes megoldások.

Tartós, esztétikus, gyorsan építhető könnyűszerkezetes rendszerek

Tartós, esztétikus, gyorsan építhető könnyűszerkezetes rendszerek

 

Szakmai támogatás

A Lindab cég a kiváló minőségű termékek fejlesztése és gyártása mellett kezdetektől fogva fontosnak érzi, hogy a megvalósítási folyamatban résztvevő cégek, személyek számára a lehető legmagasabb színvonalon és legtöbb területen tudjon szakmai, műszaki támogatást nyújtani a termékek betervezése és beépítése során. A különböző termékcsoportokra vonatkozó műszaki katalógusok, méretezési segédletek, alkalmazástechnikai útmutatók éppúgy rendelkezésre állnak, mint a különböző Lindab-szoftverek és CAD-támogatások. A szakmai anyagok a Lindab Tervezői Portálon érhetők el.

 

Termékazonosítás és megfelelőségi igazolás

Mivel az építőipari megvalósítás legtöbb esetben speciális, sokszereplős folyamat (tervezés, gyártás, értékesítés, szakkivitelezés, generálkivitelezés, lebonyolítás stb.), nagyon fontos, hogy az adott gyártmányok, termékek azonosítása és műszaki megfelelősége minden fázisban ellenőrizhető legyen. A termékek azonosítása az építési helyszínen nem mindig könnyű, ezzel sajnos a nehéz gazdasági helyzetben történnek is visszaélések. Ezek elkerülése érdekében a Lindab által gyártott termékeket videojet-jelöléssel látják el (terméktípus, profil, gyártási szám, gyártási idő stb.), illetve bizonyos elemekre (például ereszcsatorna betorkolló csonkjára) dombornyomással a „Lindab” márkanév is felkerül, megkönnyítve ezzel a Lindab termékek egyértelmű beazonosítását. A termékazonosítás a jogszabály szerint kötelezően kibocsátott minősítési dokumentációkhoz (ÉME, TMI, CE-jelölés, Megfelelőségi Nyilatkozat) való hozzárendelés miatt is fontos.

 

Kotormán István

Lindab Kft.

 

Klikkeljen ide, ha a fentiekkel kapcsolatban további információra van szüksége!
Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök
Kapcsolódó cikkek
Lindab Kft. Lindab Kft. Bizakodók a gazdák a Lindab felmérése szerint Bizakodók a gazdák a Lindab felmérése szerint Megjelent a Lindab mezőgazdasági mintacsarnok-kiadványa Megjelent a Lindab mezőgazdasági mintacsarnok-kiadványa
Egy Lindab-csarnok anatómiája Egy Lindab-csarnok anatómiája

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013