With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Hírek / Van hová fejlődnie a hazai kisüzemi ...
2013. június 11.    
Van hová fejlődnie a hazai kisüzemi sörfőzésnek
Van hová fejlődnie a hazai kisüzemi sörfőzésnek

Magyarországon a rendszerváltást követően főleg családi vállalkozások formájában alakultak kisüzemi sörfőzdék. Számuk az 1990-es évek elején meghaladta a 300-at, azonban a jövedéki szabályok és a piaci helyzet kedvezőtlen változása miatt számuk jelentősen csökkent. Jelenlegi termelésük a hazai sörtermelésnek csupán mintegy 0,3%-át adja.

élelmiszeripar, vállalkozás, sör

2013-ra végre méltó helyükre kerültek a kézművessörök a magyar italkultúrában, ma már a fiatalok körében is „trendi” dolog e minőségi termékek fogyasztása – mondta Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár Budapesten, a Kisüzemi Sörfőzdék Konferenciájának megnyitóján.

 

Magyarországon a rendszerváltást követően főleg családi vállalkozások formájában alakultak kisüzemi sörfőzdék. Számuk az 1990-es évek elején meghaladta a 300-at, azonban a jövedéki szabályok és a piaci helyzet kedvezőtlen változása miatt számuk jelentősen csökkent. Jelenlegi termelésük a hazai sörtermelésnek csupán mintegy 0,3%-át adja.

 

A kisüzemi sörtermelés megerősítése érdekében a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az utóbbi két évben több kormányzati intézkedést hozott. A tárca kidolgozta a Magyar Élelmiszerkönyv emelt szintű, önkéntes, a különleges minőségű sörökre vonatkozó irányelveit, amely mind a fogyasztók, mind az előállítók számára biztosítja, hogy az így jelölt termékek valóban megfelelnek a magasabb minőségi követelményeknek – fogalmazott a helyettes államtitkár.

 

A VM két évvel ezelőtt kezdeményezte a jövedéki eljárással kapcsolatos adminisztratív egyszerűsítéseket, valamint a kis sörfőzdék jövedéki adójának mérséklését. Ennek eredményként a házi sörfőzés évi 1000 literig adómentessé vált, míg az évi 8000 hl-nél kisebb kapacitású „független sörfőzdék” által előállított sör jövedéki adója 50%-kal csökkent. Emellett a jövedéki nyilvántartás is egyszerűsödött.

 

Feldman Zsolt kiemelte: a vidékfejlesztési tárca az Agrármarketing Centrumon keresztül támogatást nyújtott az első Főzdefeszt megrendezéséhez. Az idei Főzdefeszthez kapcsolódó mostani konferenciára tájékoztatóval és gyakorlatban használható információkkal kívánjuk segíteni a kisüzemi sörfőzés területén dolgozó szakembereket, lehetővé téve a közvetlen információcserét az ágazat szempontjából fontos hatóságokkal, egyéb szervezetekkel – tette hozzá.

 

A mostani csapadékos, hűvös időjárás ugyan nem kedvez a sörfogyasztásnak, de a kézművessöröket forgalmazó vendéglátóhelyek, boltok gyarapodó száma, a kisüzemi sörök iránti rohamosan növekvő fogyasztói kereslet és az egyre profibb marketing remélhetőleg bőven ellensúlyozza ezt a pillanatnyi hátrányt.

 

Szeretnénk, ha egyre több jó magyar kézműves sört kóstolhatnánk, és ha minél több magyar sörfogyasztó ismerkedne meg a jó magyar pálinkák és borok mellett ezzel a különleges világgal – hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

 

(Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium)

 

Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013