With franck muller swiss replica replica cartier roadster watches replica tag heuer silverstone this exceptional watch, the watchmakers at Le Brassus chose a cutting-edge material that's a first in the watch-making industry: forged carbon, labored utilizing a process lent in the aeronautics industry. Selected because of its excellent resistance and lightness, forged carbon is coupled with a ceramic material for that crown and pushers, with vulcanised rubber. The chronograph can be obtained entirely in forged carbon, in pink gold and carbon, or platinum and carbon.

Cartier Rotonde Replica Replica Watches China www.watchreplical.com

Főoldal / Hírek / Versenyképesség, életképesség, ökoszisztémák javítása: kulcsfogalmak az ...
2013. július 8.    
Versenyképesség, életképesség, ökoszisztémák javítása: kulcsfogalmak az új Vidékfejlesztési Program tervezetében
Versenyképesség, életképesség, ökoszisztémák: kulcsfogalmak az új Vidékfejlesztési Programban

Elkészült a 2014-2020 közötti időszakra vonatkozó Vidékfejlesztési Program tervezete, így megkezdődhet annak társadalmi egyeztetése – jelentette be a vidékfejlesztésért felelős államtitkár. Kiemelt jelentőségű a más operatív programokkal tervezett együttműködés, hiszen ezek prioritásai között több kapcsolódási pont is található.

vidékfejlesztés

V. Németh Zsolt elmondta: a tervezés piramisrendszer alapján, különböző munkacsoportok, szakmai és társadalmi szervezetek bevonásával zajlott. Az európai uniós források felhasználásának tervezéséhez kapcsolódóan kiadott kormányhatározat kilenc operatív programot irányoz elő, ezek egyike a Vidékfejlesztési Program (VP), amely szorosan kapcsolódik a többi operatív program intézkedéseihez, azokkal együttműködésben valósul meg.

 

Az Európai Unió több mint hárommilliárd euró társfinanszírozást biztosít a Vidékfejlesztési Programra, amelynek egyik legfontosabb intézkedése a versenyképesség fokozása, erre mintegy 42 százalék forrást különítve el. „Míg Nyugat-Európában a szegénység városi kategória, addig Közép- és Kelet-Európában a vidéki térségek szegénysége valós probléma, ezért a programnak ezt orvosolnia kell” – tette hozzá V. Németh Zsolt.

 

A VP a tervezett százalékos forrásarányokat az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapra vonatkozó rendelettervezettel összhangban – a technikai segítségnyújtás mellett - hat prioritás mentén különíti el, amelyek a következők:

 

Versenyképesség, életképesség, ökoszisztémák javítása: kulcsfogalmak az új Vidékfejlesztési Program tervezetében

Kiemelt jelentőségű a más operatív programokkal tervezett együttműködés, hiszen ezek prioritásai között több kapcsolódási pont is található. Többek között a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programmal szoros együttműködésben valósulhat meg a kis- és középvállalkozások, valamint a turizmus fejlesztése, a Környezeti és Energetikai Hatékonysági Operatív Programmal lehetne megvalósítani az ösztönzésfejlesztési beruházásokat, míg az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programmal az agrár-szakigazgatás fejlesztésében segíthetik egymást.

 

Az együttműködés további sajátos területe a helyi fejlesztési programok megvalósítása, amelyek esetében alulról szerveződő módon, a helyi közösség részvételével és összefogásával lehetőség nyílik akár több alapból finanszírozott, úgynevezett közösségvezérelt helyi fejlesztések (CLLD) megvalósítására. Az EMVA forrásainak öt százalékát kötelezően CLLD módszerrel kell felhasználni, míg az Európai Regionális Fejlesztési, az Európai Szociális, valamint az Európai Tengerészeti és Halászati Alap esetében ez választható lehetőség. A tagállamoknak a Partnerségi Megállapodásukban szükséges megadniuk, hogyan tervezik a CLLD eszköz alkalmazását, támogatását, továbbá fel kell tüntetni, hogy mely programokban és területeken alkalmazható a közösségvezérelt helyi fejlesztés. E modell főbb előnye, hogy több uniós alap bevonására épül, a helyi szereplők vidékfejlesztési kapacitását erősíti és Helyi Fejlesztési Stratégiákra alapozott beruházásokat, fejlesztéseket valósít meg.

 

A VP tervezetét a szaktárca a véleménynyilvánítás, a hatékonyabb programalkotás, valamint a program tudatosításának érdekében társadalmi egyeztetésre bocsátja. A társadalmasítás eredményes megvalósításáért a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) felel. Medgyasszay László, az MNVH elnöke elmondta: „Olyan programot kell végrehajtani, amely a magyar vidék boldogulását szolgálja, ezért fontos, hogy azt minden érintett megismerje, hogy lássák, milyen lehetőséget rejt a vidék számára.”

 

Ennek érdekében az MNVH honlapján hozzáférhető és véleményezhető a Vidékfejlesztési Program és a Partnerségi Megállapodás tervezete, továbbá több szakmai előadás is. Ezen a felületen 2013. július 31-ig van lehetőség a véleménynyilvánításra:

http://www.mnvh.eu/videkfejlesztesi-program-tarsadalmi-egyeztetes

 

Emellett az MNVH szeptemberben országjárással egybekötött szakmai találkozókat szervez, amelyeken szeptember 30-ig szintén lehetőség nyílik a tervezet megvitatására.

 

(Forrás: NAKVI)

 

Vissza a lap tetejére 
Kapcsolódó témakörök

Replica Fendi Shopping Bag Balenciaga Replica Shoulder Bags Replica Celine Blade Bag Gucci Replica jackie bag

 

Jobb oldali bannerek (120x240 px)

 

Jobb oldali bannerek

 


RSSMédiaajánlatImpresszumVidék és Gazdaság © 2013